poze stop discriminarii in licee

Stop Discriminarii in Licee

Iasi , Iasi. Joi 4 Martie 2010 10:00
Univ. Petre Andrei, sala Aula Magna

Categorii: Conferinte si Seminarii

Data: 4/5.05.2010

Universitatea Petre Andrei din Iasi, Facultatea de Asistenta Sociala in parteneriat cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Accept Romania, PSI Romania, si Primaria Municipiului Iasi,organizeaza proiectul Stop Discriminarii in Licee.

SDIL, este un proiect de anvergura mare, ce promoveaza egalitatea de sanse si prevenirea discriminarii in licee.

Nivelul de discriminare in liceele din Romania, adanceste dificultatea elevului roman, in pregatirea sa din liceu, stopeaza orice actiune de dezvoltare intriseca si extrinseca benefica oricarui elev in acest stadiu de pregatire.

În urma unor analize a cercetarilor efectuate pana in prezent asupra fenomenului de discriminare, raportarea incidentelor de discriminare institutiilor omologate sa investigeze si sa sanctioneze discriminarea, sunt foarte putine. De exemplu discriminarea sexuala pe orientare sexuala LGBT, este slab raportata din motive confidentiale a individului discriminat. De altfel majoritatea persoanelor discriminate in toate formele, nu raporteaza ca au fost discriminati, din motive personale cum ar fi, frica ca se va razbuna acuzatul, ca datele lor nu sunt confidentiale,etc. Proiectul SDIL, promite tuturor elevilor de liceu, efortul de a reduce si combate discriminarea,care impiedica dezvoltarea educationala,egala si fara riscuri.

Proiectul SDIL, promoveaza tot odata si implicarea partenerilor institutionali,a asociatiilor care lucreaza cu aceasta categorie de varsta, in sprijinirea elevilor, care sunt discriminati, de exemplu minoritati etnice, sexuale,transgender, religioase, aspect fizic, mediul de provenienta urban-rural, etc.

Programul SDIL, este de utilitate publica si gratuita, si ofera informatii si sustinere tuturor elevilor de liceu care apeleza la acest program.

Programul SDIL, va incuraja toti elevii de liceu, sa actioneze impotriva discriminarii, si sa nu accepte sa fie abuzati. Este dreptul lor la un tratament EGAL, si ferit de orice forma de discriminare sau abuz.
*Sursa: 360city.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 574
Cuvinte cheie: Conferinta , 2010 , Evenimente Iasi
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 4664 zile, 02 Mar. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

  • Ai ceva de zis?

    .