poze workshop intermediar in cadrul proiectului vin eco challenge

Workshop intermediar in cadrul proiectului VIN.ECO.CHALLENGE

Iasi , Iasi. Vineri 31 Mai 2013 - Vineri 31 Mai 2013
Sala de Seminar a Laboratorului de Oenologie situat in incinta Statiunii Didactice Vasile Adamachi (Aleea Mihail Sadoveanu nr. 9, Iasi) a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad Iasi

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 25/50

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad Iasi organizeaza primul dintr-o serie de 3 workshopuri dedicate articularii vocatiei de cercetator. Aceasta activitate este destinata in special tinerilor cercetatori, doctoranzilor si doctorilor implicati in proiect, pentru care actualizarea permanenta a cunostintelor si racordarea lor la nou este o prioritate. In acest scop, seminariile sunt menite sa abordeze metodologiile proiectului si rezultatele obinute. Aceasta activitate educationala va acoperi atat domeniile specifice, cat si cele multidisciplinare.


Acest prim workshop va avea loc in data de 31 mai 2013, ora 12.00, in Sala de Seminar a Laboratorului de Oenologie situat in incinta Statiunii Didactice Vasile Adamachi (Aleea Mihail Sadoveanu nr. 9, Iasi) a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad Iasi.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad Iasi deruleaza proiectul Analiza oportunitatilor de adaptarea a ecosistemelor viticole romanesti la noul context competitiv si de mediu / Vin.Eco.Challenge, ID 653, proiect finantat prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa prioritara 2 Competitivitatea prin CDI, Operatiunea 2.1.2 Proiecte CD de inalt nivel stiintific la care vor participa specialisti din strainatate, Domeniul major de interventie 2.1. Cercetaredezvoltare in parteneriat intre universitati institute de cercetare dezvoltarea si intreprinderi in vederea obtinerii de rezultate aplicabile in economie.


Proiectul Vin.Eco.Challenge, derulat pe o perioada de 36 de luni, este un proiect multi-disciplinar pentru imbunatatirea cunostintelor stiintifice in vederea sprijinirii sectorului viti-vinicol din Romania in noul context competitiv si de mediu.
Proiectul este un model de cercetare interdisciplinara ce integreaza competente din diferite domenii: agro-meteorologie, viticultura , fenologie si eco-fiziologie, economia si politica vitei-de-
vie.
Obiectivele proiectului iau in considerare cele mai relevante provocari la care va trebui sa faca fata sectorul viti-vinicol din Romania in urmatorii ani. Ele sunt determinate, in primul rand, de noul context competitional si de mediu, care implica:
Dinamica cererii pietei si conditiile de echilibru intre cererea si oferta pietei;
Impactul asupra productiei viticole determinat de modificarile climatice legate de incalzirea globala;
Lipsurile din sectorul viticol romanesc fata de principalele tari productive, atat din lumea noua cat si din lumea veche;
Necesitatea depasirii problemelor traditionale pe care le are sectorul viticol din Romania, in special legate de aspectele sociale, economice si structurale;
Durabilitatea proceselor privind adoptarea de noi tehnici in ecosistemele viticole romanesti, pentru a reduce efectele incalzirii globale.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta asigurarea de noi cunostinte stiintifice si metode operationale de imbunatatire a potentialului agro-productiv al diferitelor soiuri de vita de vie, in conditiile stresului climatic din Romania.

Acest obiectiv implica, de asemenea:
-evaluarea durabilitatii economice si de mediu a raspandirii rezultatelor in sectorul viticol romanesc;
-stimulentele politicii agricole permit sprijinirea implementarii acestor procese.

Beneficiarii directi pot fi impartiti in doua tipologii reprezentate de:

1.institutii de educatie si cercetare;
2.sistemul economic de referinta din ariile de cercetare.
Cele mai relevante entitati ale primei tipologii pot fi:
-absolventi, doctoranzi implicati in proiect ca tineri cercetatori sau tehnicieni;
-departamente ale institutiei gazda ce participa la cercetare;
-personalul administrative recrutat special pentru acest proiect;
-componenta administrativa a institutiei gazda;
-institutia gazda ca un intreg.
In ceea ce priveste a doua tipologie a beneficiarilor (sistemul economic de referinta), rezultatele
programului au impact direct asupra:
-fermierilor;
-consultantilor agricoli.

Valoarea totala a proiectului este de 6.451.858 lei din care:
-5.864.727. lei reprezentand valoarea eligibila a proiectului;
- 587.131 lei reprezentand valorare neeligibila a proiectului.

Informatii suplimentare se pot obtine la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad Iasi, la telefon 0740.965.773 sau prin e-mail daniela.cojocariu@fedei.ro, persoana de contact fiind Daniela Cojocariu, asistent tehnic.

Mai multe detalii: http://www.uaiasi.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 733

Eveniment postat de organizator

daniela cojocariu

Adaugat in urma cu 3983 zile, 29 Mai. 2013

Adaugat de daniela cojocariu

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .