poze expozitie de plante exotice

EXPOZITIE DE PLANTE EXOTICE

Iasi , Iasi. Joi 11 Februarie 2010 09:00
Gradina Botanica

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Pretul unui bilet este de 5 lei.

Gradina Botanica "Anastasie Fatu" a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi organizeaza, in perioada 6-28 februarie 2010, expozitia de plante exotice "MESAJE CU FLORI". Evenimentul, care se repeta an de an, a devenit o adevarata traditie pentru comunitatea ieseana.
Expozitia, o adevarata oaza exotica, cuprinde diverse specii si soiuri de plante decorative: orhidee, crotoni, begonii, ferigi, peperomii, ficusi, dracene, acalife, bromelii, precum si numerosi bonsai. De asemenea, vizitatorii pot admira o gama variata de aranjamente florale cu azalee, camelii, orhidee, fresii, floarea flamingo, crinul pacii si crinul de iarna.
Colectia de azalee si camelii, flori de o frumusete rara, va fi punctul de atractie al expozitiei. Azaleele sunt originare din Orientul Indepartat (China, Japonia, Coreea). Considerata cea mai frumoasa floare a iernii, azaleea incanta privirea prin florile de diferite culori (rosu, corai, lila, violet, roz, carmin, alb). Camelia, originara din regiunile tropicale si subtropicale din Asia de Sud-Est, China si Japonia, oarecum diferita fata de azalee, o egaleaza in frumusete si rafinament, prin tonurile de rosu, roz si alb.
In colectia Gradinii Botanice din Iasi exista 35 de soiuri de azalee si 12 de camelii. Cele doua specii au nevoie de o ingrijire speciala, deoarece prefera temperaturile scazute, motiv pentru care infloresc numai în perioada sezonului rece, iar odata cu venirea primaverii intra intr-o perioada de "repaus".

Sera Expozitionala va fi deschisa zilnic pe parcursul celor trei saptamani, in intervalul orar 9.00-16.00.
Persoanele care doresc sa realizeze fotografii sau inregistrari video vor achita o taxa de 25 de lei, respectiv 100 de lei.
*Sursa: inoras.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 718
Cuvinte cheie: 2010 , Expozitie , evenimente , Evenimente Iasi
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5160 zile, 10 Feb. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .