poze intilnire cu scriitorul elvetian catalin dorian florescu

Intilnire cu scriitorul elvetian Catalin Dorian Florescu

Iasi , Iasi. Luni 22 Martie 2010 18:00
Libraria Avant-Garde

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Intilnire cu scriitorul elvetian Catalin Dorian Florescu la Libraria Avant-Garde din Iasi

Descriere:



Zaira, publicat de editura germana Beck in anul 2008, s-a vindut pina acum in 26.000 de exemplare. Zaira Manta este un personaj real, are 80 de ani si traieste in prezent in Timisoara.

Editura Polirom va invita luni, 22 martie, de la ora 18.00, la Libraria-cafenea Avant-Garde (str. Lapusneanu nr. 16), la o intilnire cu scriitorul elvetian de origine romana Catalin Dorian Florescu, in cadrul careia va fi lansat cel mai recent roman al sau tradus in limba romana, Zaira. Intilnirea va fi moderata de criticul literar Bogdan Cretu. Actrita Maria Campean va citi un fragment din roman.

Marti, 23 martie, Catalin Dorian Florescu va avea o intilnire cu studentii de la Facultatea de Litere, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi. Evenimentul va avea loc la ora 12.00, in Amfiteatrul "Mihail Kogalniceanu" (Corpul A, parter). Participa: Emanuela Ilie, Mariana Barbulescu, Alexander Rubel. Intilnirea va fi moderata de criticul literar Doris Mironescu.

Parteneri ai celor doua evenimente: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi, Centrul Cultural German din Iasi si CITV.
Romanul Zaira a aparut in colectia "Fiction Ltd." a editurii Polirom (traducere de Mariana Barbulescu) si va mai fi lansat la Cluj (24 martie) si Oradea (26 martie). Puteti vizualiza aici programul complet al evenimentelor la care va mai participa Catalin Dorian Florescu.

In noul sau roman, Catalin Dorian Florescu povesteste viata Zairei, o foarte pretuita papusareasa in Romania anilor '60, din preajma celui de-al Doilea Razboi Mondial si pina in vremurile noastre. Este o fascinanta calatorie intre Europa de Est si America si totodata povestea unei iubiri imposibile care supravietuieste deceniilor.

Cu un suflu narativ considerabil, palpitant si cu un final surprinzator, romanul contureaza imaginea unei epoci pline de conflicte dramatice. Catalin Dorian Florescu povesteste in ritm alert, cu expresivitate si forta, despre soarta unei femei care, in ciuda tuturor piedicilor, isi asculta glasul launtric intr-un secol al razboaielor si al violentei.

Catalin Dorian Florescu a parasit Romania in 1982, stabilindu-se la Zurich. Romanul Wunderzeit (Vremea minunilor), publicat la Editura Pendo din Zürich, in 2001, a fost distins cu premiile Pro Helvetia si Hermann Lenz pe 2001, Cartea de Limba Germana a anului din partea Fundatiei Elvetiene Schiller, Cartea anului in orasul Zurich, Premiul Chamisso al Academiei din Bayern pe anul 2002 si Premiul Anna Seghers pe 2003. De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut Vremea minunilor (2005), Drumul scurt spre casa (2006) si Maseurul orb (2007).



*Sursa: 360city.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 568
Cuvinte cheie: 2010 , Carte , literatura , poezie , scriitor , Evenimente Iasi
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5123 zile, 20 Mar. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .