poze expozitie de arta chinezeasca

Expozitie de arta chinezeasca

Iasi , Iasi. Sâmbătă 17 Iulie 2010 18:30 - Sâmbătă 31 Iulie 2010
Moldova Mall,parter

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Inaugurari , Targuri , Alte Evenimente

Expozitia de Arta „Adevar - Compasiune - Toleranta“, care face înconjurul lumii din anul 2004, a fost gazduita si prezentata în diverse sali de expozitie cum ar fi: National Arts Club din New York City, Camera Reprezentantilor a Statelor Unite si Sala Nationala de Expozitii din Moscova. Expozitia a ajuns în România dupa un turneu de mare succes în 40 de tari si 200 de orase.

Lucrarile expuse in aceasta expozitie au fost create de un grup de artisti consacrati. Prin intermediul practicii Falun Dafa (Falun Gong) – o disciplina straveche chineza de meditatie si autoîmbunatatire bazata pe respectarea virtutii si principiilor adevar, compasiune, toleranta – ei si-au adâncit întelegerile spirituale, aflând raspunsuri la cautari de o viata cu privire la sensurile înalte ale existentei. (www.falundafa.org)

Fiecare tablou reprezinta o poveste adevarata, picturile fiind realizate din dorinta de a face cunoscute oamenilor lumii crimele persecutiei si torturile la care sunt supusi practicantii Falun Dafa în China zilelor noastre, precum si frumusetea unei vieti traite dupa standarde morale înalte.

Patru dintre artisti au fost ei însisi victimele persecutiei, fiind torturati si batuti de catre autoritatile chineze în lagare de munca fortata si centre de detentie din China. Unul dintre ei este înca detinut în China.

Expozitia prezinta contrastul dintre serenitatea practicii Falun Gong si persecutia si tortura îndurate de multi practicanti Falun Gong în China, aflati la mâna regimului comunist. Artistii spera ca, prin expunerea acestor imagini în fata comunitatii internationale, vor putea opri persecutia si salva vieti nevinovate. Mesajul final este unul de speranta si triumf.

Artistii

Expozitia a fost initiata de renumitul sculptor chinez Kunlun Zhang, care a fost eliberat în 2001 dintr-un lagar de munca fortata al Partidului Comunist Chinez, dupa trei luni de tortura psihica si fizica. Principala sa forma artistica de exprimare este pictura realista în ulei, aleasa pentru potentialul sau narativ, accesibilitate si puritate, dupa cum mentioneaza website-ul expozitiei (www.falunart.org).

Mai multe detalii: http://www.360city.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 786
Cuvinte cheie: Iasi
pavalut

Adaugat in urma cu 5004 zile, 17 Iul. 2010

Adaugat de pavalut

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3070

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .