poze  istoria pantofului si a cravatei la palas mall

"Istoria Pantofului si a Cravatei" la Palas Mall

Iasi , Iasi. Miercuri 22 August 2012 - Duminică 26 August 2012
Palas Mall

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Între 22 şi 26 august 2012, Palas Mall găzduieşte o expoziţie captivantă despre… arta care umblă, mai precis un parcurs de cinci secole de istorie, design, creativitate şi inovaţie a două accesorii fashion: pantoful şi cravata.

Zeci de exponate reconstituie în mall parcursul istoric şi sociologic al industriei vestimentare pe teritoriul Italiei, din antichitate până la moda de înaltă calitate din zilele noastre. Unii dintre cei mai mari creatori de pantofi sunt evocaţi în Palas Mall, în Atrium, prin produsele pe care le-au confecţionat, alături de o descriere a etapelor laborioase şi o prezentare a materialelor folosite, inovative pentru acele vremuri. Unele piese expuse sunt considerate de specialişti adevărate bijuterii, creaţii de înalt artizanat care relevă mintea artiştilor în deplină armonie cu atmosfera momentelor în care au fost create.

Cravata: evoluţie, limbaj şi stil în Palas Mall. Expoziţia celebrează accesoriul masculin prin excelenţă, care tinde să devină unisex. Cravata defineşte personalitatea şi reprezenta un semn distinctiv al gustului şi obiceiurilor unor epoci, un accesoriu care a suferit schimbări permanente de stil, forme, croiuri, mărimi, texturi şi cromatică. Nodurile cravatei reprezintă un capitol distinct al expoziţiei, de la cele mai simple până la cele mai grele şi chiar ciudate, nodurile fiind considerate, în iconografia simbolic masculină, sinonime cu uniunea, căsătoria, fertilitatea şi viaţa. Înainte să se apeleze la omogenitate, la croiala unică a cravatei contemporane care datează din secolul XIX, cravata a rafinat gusturile în epoca victoriană şi a inspirat nodul marinăresc. Matematic, s-a demonstrat că o cravată convenţională are 85 de noduri posibile. Din expoziţia de cravate, unică în Moldova, fac parte şi produse futuriste şi de spectacol ale unora dintre cele mai bune manufacturi, croitorii teatrale şi cinematografice din lume. Creaţiile preţioase, extravagante sau vizionare fac parte din garderobele unor personalităţi internaţionale (de la politicieni până la artişti şi actori) şi sunt prezentate în Palas Mall şi prin intermediul fotografiilor.

Inedita expoziţie a celor două accesorii indispensabile vieţii cotidiene, pantoful şi cravata, a ajuns la Iaşi şi cu sprijinul Asociaţiei Culturale “Colloseum” din Roma.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 756
Cuvinte cheie: Iasi
ninja praetorianel

Adaugat in urma cu 4258 zile, 22 Aug. 2012

Adaugat de Praetorian

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1379

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .