poze festivalul filmului evreiesc iasi 2014

Festivalul Filmului Evreiesc – Iasi 2014

Iasi , Iasi. Luni 23 Iunie 2014 - Joi 26 Iunie 2014

Categorii: Festivaluri

Festivalul Filmului Evreiesc – Iasi 2014 este organizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ambasadei Statului Israel.

In cadrul proiectului „Caravana Filmului Evreiesc”, Fundaţia Art Promo în parteneriat cu Comunitatea Evreilor Iaşi şi cu Primăria Municipiului Iaşi organizează în perioada 23 -26 iunie, ca parte componenta a Festivalului International al Educatiei Iaşi 2014, Festivalul Filmului Evreiesc – Iaşi 2014.

Proiecţiile din cadrul festivalului vor avea loc în Casa de Cultură a Municipiului Iaşi ”M. Ursachi” şi în Parcul Copou şi vor reuni o selecţie filme de ficţiune şi documentare, lung-metraje şi scurt-metraje. De o mare valoare artistică şi documentară, filmele incluse în program sunt produse în diverse ţări ale lumii şi au fost premiate la o lungă listă de festivaluri (detalii pe www.bjff.ro).

Acest festival urmăreşte să familiarizeze publicul românesc cu problematica şi civilizaţia evreiască cu scopul de a crea o punte culturală între cele două popoare, un cadru mai larg al recuperării şi valorificării moştenirii culturale a minorităţilor din România şi al dialogului intercultural şi interetnic.

Dedicat înţelegerii, folosirii şi păstrării moştenirii artistice şi culturale a poporului evreu, festivalul aduce în faţa publicului din România viaţa evreului, atât cea contemporană cât şi cea din istorie. Festivalul îşi propune de asemenea să omagieze personalităţi marcante de origine evreiască ale culturii române şi universale.

Numai cunoscându-i pe ceilalţi, numai oferindu-ne la rândul nostru spre cunoaştere, putem provoca mutaţii masive în perceperea reciprocă pentru a parcurge drumul viitorului împreună. Filmul este o parte a unui astfel de drum. Festivalului Filmului Evreiesc este un vehicul pentru acest drum.

Pentru împlinirea obiectivelor de cunoaştere şi de punte culturală între popoare, iniţiativa pornită de la Bucureşti trebuie să ajungă în cât mai multe oraşe ale României. Astfel a apărut ideea organizării unei Caravane a filmului evreiesc. Capitală de regiune istorică dar şi un fost centru important al comunităţii evreieşti din România, Iaşul le urmează Timişoarei şi Braşovului în această serie de festivaluri locale, nu pentru că nu ar fi meritat cu prisodinţă să fie primul, ci pentru că s-a dorit ca FFEI să fie parte componentă a marelui Festival Internaţional al Educaţiei de la Iaşi.

Mai multe detalii: http://iasifun.ziaruldeiasi.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3571 zile, 19 Iun. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .