poze poezie prieteni si trufe de ciocolata

Poezie, prieteni si ...trufe de ciocolata

Iasi , Iasi. Vineri 26 Noiembrie 2010 - Sâmbătă 27 Noiembrie 2010
Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu"

Categorii: Festivaluri

Pe 26 si 27 noiembrie, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" Iasi, va avea loc cea de-a III-a editie a Festivalului cu poezie, prieteni si...trufe de ciocolata.

Festivalul de elita s-a bucurat de aprecieri la primele doua editii, astfel ca la sfarsit de toamna, prin bunavointa unor oameni de valoare, povestea continua si se asterne tot mai frumos.
Festivalul va incepe vineri, 26 noiembrie, de la ora 18.00. Anul acesta, sapte poeti vor participa la concursul-recital printre ei numarandu-se Marin Malaicu Hondrari, Aurel Pantea, Liviu Ioan Stoiciu, Nicolae Prelipceanu, Gabriel Chifu, Denisa Comanescu si Dinu Flamand. Juriul va fi coordonat de criticul literar Alex Stefanescu.

Pentru prima oara, editia a III-a va cuprinde "Gala Iasului Universitar", in cadrul careia vor fi acordate 12 premii pentru meritul deosebit al unor personalitati din domenii precum arte plastice, teatru sau muzica, fiind incluse si premiile pt cea mai buna carte de proza dar si de poezie a anului.
Mai mult, se va acorda premiul de excelenta "B. Fundoianu/Benjamin Fondane" prin care sunt recunoscute creativitatea, onestitatea intelectuala si generozitatea unei personalitati a culturii, publicisticii sau invatamantului, dar si Marele Premiu al Galei.

Daca anul trecut participantii s-au delectat cu un monolog dramatic - Sufleorul fricii de Matei Visniec - interpretat de Ioana Craciunescu, de data asta, in cea de-a doua seara a festivalului, actrita Rodica Mandache va recita, alaturi de invitatii ei, versuri din volumul "Lumile livide" al poetului maramuresean Ioan Es. Pop.
Un alt invitat, prezent si el la cea de-a II editie, este Mircea Tiberian care alaturi de Nadia Trohin va incheia sirul manifestarilor artistice cu un concert de jazz.

Festivalul este organizat de Galeriile de Arta Eleusis si Academia de poezie & EIS ART, BCU "Mihai Eminescu" Iasi, Universitatea "Petre Andrei" Iasi, Universitatea "Gr. T. Popa" Iasi si Primaria Municipiului Iasi.
Initiatorul acestui eveniment de anvergura este Emil Stratan, medic, om de afaceri si iubitor de arta. A fondat galeria de arta Eleusis si a scos la propria editura "cartile-obiect" ce imbina textul cu gravurile si desenele unor plasticieni cunoscuti.
Asa cum sustine intr-un interviu acordat Ziarului Financiar: "Sunt un iubitor de arta, care crede ca marii artisti trebuie pusi in valoare si care incearca sa-i ajute si pe ceilalti sa-i descopere, sa se bucure de frumusetea operelor lor."

Mai multe detalii: http://www.altiasi.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 769
popadriana

Adaugat in urma cu 4874 zile, 23 Nov. 2010

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .