poze iasi guitar festival la palas mall

Iasi Guitar Festival la Palas Mall

Iasi , Iasi. Joi 7 Noiembrie 2013 - Vineri 8 Noiembrie 2013

Categorii: Jocuri si Concursuri , Festivaluri , Muzica si Concerte

Iasi Guitar Festival va avea loc in perioada 7-8 noiembrie 2013

Admiratorii muzicii instrumentale sunt invitaţi joi, 7 noiembrie 2013, la Palas Mall, unde, de la ora 14.00, va avea loc un concurs de chitară electrică. Evenimentul cultural - artistic din Atrium face parte din programul celei de-a şasea ediţii a „IAȘI Guitar Festival 2013”, realizat în parteneriat cu Asociația „Excelență pe Portativ”, Casa de Cultură a Studenților Iași, Filarmonica „Moldova” Iași și Palas Mall, în perioada 7-8 noiembrie.
La competiţia de chitară electrică de la Palas Mall, singura de acest gen din ţară, vor participa 12 tineri cu vârste cuprinse între 9 și 19 ani. În premieră, anul acesta, în concurs va intra şi o domnişoară pasionată de acest gen de muzică. Concurenţii vor interpreta două piese, una de factură rock și una tip improvizaţie. Juriul este format din profesori renumiți, specialiști ai chitarei electrice şi prezidat de Nicu Patoi. Gala Laureaților a concursului va avea loc tot joi, de la ora 19.30, la Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților, urmată de un concert susținut de Nicu Patoi&Platonic Band.
Festivalul continuă vineri, 8 noiembrie, când Filarmonica „Moldova” Iaşi invită publicul să audieze concertul „Fantasía para un gentilhombre”, de Joaquín Rodrigo, sub bagheta dirijorului Vlad Agachi şi în interpretarea lui Dan Alexandru Arhire. Chitaristul a absolvit în 2012 cursurile de masterat ale Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, secţia chitară clasică, din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi. În intervalul 2010 – 2011 a studiat la Koblenz Guitar Academy, Germania, avându-l ca maestru pe marele chitarist italian Aniello Desiderio. Spectacolul va avea loc la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, de la ora 19.00.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1016
popadriana

Adaugat in urma cu 2571 zile, 14 Oct. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Iasi
kids halloween zoom party is

Kids Halloween Zoom Party-IS

Iasi, Iasi. Sâmbătă 31 Octombrie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .