poze bar master competition 2009

Bar Master Competition 2009

Iasi , Iasi. Miercuri 18 Noiembrie 2009 16:00
Iulius Mall

Categorii: Jocuri si Concursuri

Etapa a IV-a

Etapa zonei Moldova din circuitul Bar Master Competition, liga de barmani profesionisti organizata de Food & Bar Magazine, va avea loc miercuri, 18 noiembie, la Iasi in incinta Iulius Mall.

Startul concursului se va da in jurul orei 16.00, iar barmanii vor avea de trecut doua probe: Speed Service si Working & Exhibition Flair.

In prima proba, concurentii trebuie sa prepare 5 bauturi din urmatoarele categorii: Frozen, Multi Liquor Rocks, Multi Liquor Collins, Highballs, Light Shooters. Bauturile vor fi alese in mod aleator de catre juriu, urmand ca fiecare concurent sa le prepare in cel mai scurt timp. Punctajul maxim care se poate atinge la aceasta proba este de 400 de puncte. Barmanii vor pierde puncte daca vor avea stropiri, turnari incorecte, proceduri improprii, bauturi preparate incorect si ingrediente lipsa.

Pentru cea de a doua proba, barmanii trebuie sa pregateasca 2 bauturi si sa desfaca/toarne o sticla de bere in 6 minute. Prima bautura - "Havana Banana" - trebuie preparata folosind doar tehnici de Working Flair. A doua bautura - Flavour Mojito - trebuie preparata prin tehnica Exhibition Flair. Se vor puncta tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenta scenica si impresia generala.

Jurizarea Bar Master Competition este asigurata de trei barmani cu o solida experienta in acest tip de competitii: Marius Gogoasa, Costin Bucur si Adrian Caradeanu.

La etapa anterioara a concursului desfasurata la Cluj, Claudiu Campo a acumulat cel mai mare punctaj, clasandu-se pe primul loc. Pe locurile doi si trei s-au clasat Razvan Dinu si Ionut Ivanov, urmati de Valentin Luca si Liviu Croitoru.

Desemnarea celui mai bun barman se va face in cadrul finalei Bar Master Competition 2009, eveniment ce va avea loc in ianuarie 2010 la Bucuresti.



* Bar Master Competition este liga nationala de bartending profesionist organizata de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competitional corect si provocator tuturor barmanilor din Romania. Prima editie a ligii a fost organizata in 2006, fiind cel mai mare concurs de acest tip din Romania.
*Sursa: ziaruldeiasi.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 797
Cuvinte cheie: Bar , Concurs , Cupa , barmani , competitie , master , rock , Evenimente Iasi
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5265 zile, 18 Nov. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .