poze concursul reporter european editia de toamna 2009

Concursul Reporter European - editia de toamna 2009

Iasi , Iasi. Marţi 20 Octombrie 2009

Categorii: Jocuri si Concursuri

Reprezentanta Comisiei Europene si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania anunta deschiderea concursului Reporter European

Editia de toamna 2009. Materialele inscrise in concurs trebuie sa aiba ca tema criza economica si solutiile de relansare propuse de Uniunea Europeana. Prin intermediul acestui concurs, jurnalistii sunt incurajati sa contribuie la o mai larga dezbatere si analiza a temelor legate de integrarea europeana a Romaniei. Concursul se adreseaza jurnalistilor din presa scrisa, radio, televiziune si presa electronica, cu materiale publicate sau difuzate in perioada 1 iunie - 14 octombrie 2009. Genurile jurnalistice vizate pentru fiecare sectiune sunt: - presa scrisa: analiza, comentariu, editorial; - radio: dezbatere, talk-show, editorial; - televiziune: dezbatere, talk-show, reportaj, film documentar; - presa electronica: analiza, comentariu. Criteriile de selectie au in vedere acuratetea informatiei, originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul, obiectivitatea abordarii si capacitatea temei alese de a genera dezbatere publica. Juriul va fi format din specialisti mass-media si reprezentanti ai institutiilor europene din Romania (unul din partea Biroului de Informare al Parlamentului European si unul din partea Reprezentantei Comisiei Europene). Castigatorii selectati (maximum patru jurnalisti) vor fi premiati cu echipamente informatice utile pentru activitatea lor zilnica. De asemenea, castigatorilor li se va oferi oportunitatea sa efectueze o vizita la Bruxelles sau Strasbourg pentru intalniri/interviuri cu membri ai Parlamentului European si cu oficiali ai Comisiei Europene.
Premii

Câştigătorii selectaţi (maximum patru jurnalişti) vor fi premiaţi cu echipamente informatice utile pentru activitatea lor zilnică.

De asemenea, câştigătorilor li se va oferi oportunitatea să efectueze o vizită la Bruxelles sau Strasbourg pentru întâlniri/interviuri cu membri ai Parlamentului European şi cu oficiali ai Comisiei Europene. Costurile vizitei (avion - clasa economic şi diurnă pentru acoperirea costului cazării) vor fi decontate de către organizatori după realizarea vizitei.

Pentru inscriere sunt necesare:

- presa scrisa: materialul propus si publicatia in care acesta a aparut;
- radio: transcriptul materialului si al emisiunii in care a fost difuzat;
- televiziune: transcriptul materialului si al emisiunii in care a fost difuzat;
- presa electronica: materialul propus si denumirea site-ului unde a aparut.

Candidaţii sunt rugaţi să trimită materialele în formă tipărită + anexe, prin poştă sau curier, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, str. Vasile Lascăr 31,020492 Bucureşti, în plic cu menţiunea: "Pentru concursul REPORTER EUROPEAN" sau în format electronic, tot cu menţiunea "Pentru concursul REPORTER EUROPEAN", pe adresa comm-rep-ro@ec.europa.eu .

Candidaţii sunt rugaţi să includă în dosarul de candidatura datele de contact personale: nume şi prenume, adresa poştală, telefon şi e-mail.

Termenul limită pentru transmiterea materialelor este 20 octombrie 2009, data poştei.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 608
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5370 zile, 11 Aug. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .