poze digiphoto 2010

DigiPhoto 2010

Iasi , Iasi. Duminică 16 Mai 2010 12:00

Categorii: Jocuri si Concursuri

Va asteptam si mult succes în gasirea inspiratiei necesare participarii la DigiPhoto.

Aflat la cea de-a VI-a editie, concursul national de fotografie digitala, DigiPhoto îsi propune sa stimuleze creativitatea participantilor pentru ca fiecare sa exprime prin fotografie propria lui viziune asupra lumii, lucru insuflat prea bine de sloganul de anul acesta "Pic your world!".
Anul acesta ne-am extins bratele si ne puteti gasi atat pe twitter( twitter.com/ASII_DigiPhoto), dar si pe Facebook(facebook.com/digiphoto.asii), avand astfel posibilitatea de a fii în permanenta legatura cu noi si cu ultimele noutati legate de concurs.

Speram ca DigiPhoto sa evolueze de la an la an si odata cu el si participantii la acest proiect. Încercam sa facem din DigiPhoto mai mult decat un concurs de fotografie, vrem sa facem un eveniment foto din care cei pasionati de fotografie sa aiba de castigat atat premii materiale, cat si experienta.
Dorim în continuare sa punem accent pe partea de calitate a fotografiilor ce intra în concurs si totodata pe talentul si creativitatea fotografului, dezvoltand în acest fel proiectul, în special pe partea de valoare artistica a fotografiilor. În consecinta, temele DigiPhoto sunt de asa natura încat sa surprinda si sa testeze tocmai aceste elemente:

Curaj
Curajos nu este cel fara frica în fata primejdiei, acela e mai mult fara minte, sau poate ma însel. Curajos e cel care, desi simte frica, înainteaza cu nadejdea ca va izbandi. Plecand de aici, se pot descoperi diverse situatii în care avem nevoie de curaj. Aceasta calitate umana poate sa ne redea demnitatea, atunci cand spunem un adevar sau poate sa însufleteasca multimi de oameni ce au adormit în frica si nesiguranta. Curajul e o privire hotarata sa faca ce e drept, e înaltarea omului ce nu mai vrea sa se plece nedreptatii. Curajos este omul ce îsi marturiseste iubirea. Acest sentiment puternic e revigorant ca izvoarele apelor si maret ca muntele strabatut de nori.

Conexiuni
Nimeni pe lumea aceasta nu e singur, oricat de mult ne-am încapatana sa credem ca nu este asa. Omul de astazi respira, se misca si creeaza într-un întreg mai mare, ce se dezvolta o data cu noi.
Sunt mai multe tipuri de legaturi, mai mult sau mai putin evidente. O legatura privita de multi superficial este cea din familie, relatiile cu cei cu care am trait de cand am deschis ochii. Se pot surprinde legaturile noastre cu prietenii, cu cei care ne înconjoara, cu diversele tipologii umane pe care le întalnim de-a lungul vietii etc. O legatura tainica si aproape imposibil de surprins în fotografie este cea cu Dumnezeu, pentru cei ce nu au încetat cautarea.
În natura se pot surprinde poate si mai multe astfel de relatii: raurile care leaga orasele, satele, chiar si tarile unele de altele, copacii care simbolizeaza legatura dintre cer si pamant etc. Muzica poate fi surprinsa ca unirea trairilor dintre compozitor si ascultatori, ideile pot continua. Sa nu uitati ca însusi "dragostea este legamantul desavarsirii".

Paralelism si simetrie
La limba romana studiam poezia, un firicel sensibil de cerneala pe o coala alba de hartie. Dar cate simboluri nu continea chiar si cel mai mic vers al firavei poezii. Oglinda, poarta spre o alta lume, creatoarea simetriilor si a misterului, era o frumoasa metafora. Poarta, ceasul, aripile, însusi fiinta umana...toate sunt simboluri caracterizate de o simetrie uimitoare.
Paralelismul, la fel ca si simetria poate avea diverse forme si sensuri. Cea mai simplista forma este cea de la matematica, în care desenam doua drepte si ne spunea profesoara ca acestea doua nu se vor mai întalni niciodata. Cat de trist suna si totusi cat de frumos. Expresia "lumi paralele" poate însemna mult mai mult decat ideile science fiction din filmele devoratorilor de fantastic. Traim înconjurati de microcosmosuri, afectate uneori de indiferenta noastra.

Manipulare digitala de imagine - Sah mat
Viata e plina de obstacole si de încercari peste care ne e uneori greu sa trecem. Cu totii stim însa ca daca nu ar fi ele, nu am mai avea motive sa învatam din ele.
Sah mat este o tema de gandire, la fel ca si jocul în care se regaseste aceasta expresie. În plus, a fost aleasa pentru sectiunea de Manipulare digitala pentru a-l pune si mai mult pe fotograf la încercare. Viata poate fi privita uneori ca o tabla de sah, unii sunt pioni, altii cavaleri, altii împarati. Modelul confruntarii poate fi întalnit într-o privire, într-o situatie dificila din viata, într-un gest sau într-un om pus pe ganduri. Lumea în care traim pare nesfarsita, dar nu de putine ori realizam ca e mult prea mica, întocmai ca o tabla de sah sau, cel putin, noi suntem mici în comparatie cu ce ne înconjoara. Ideile pot continua desigur, este nevoie de o minte limpede, o inima deschisa si un aparat pe masura.
La aceasta sectiune, asteptam lucrari de arta fotografica realizate prin interventie digitala, singura de altfel unde modificarea digitala a fotografiilor nu are limite.

Calendar
- 16 Aprilie 2010 – Conferinta de presa, Sala C308 din cadrul Corpului C a Universitatii Al. I. Cuza
- 26 Aprilie – 16 Mai 2010 - perioada de desfasurare a concursului
- 25 Mai 2010 – Conferinta de presa, Sala C308 din cadrul Corpului C a Universitatii Al. I. Cuza
- 28 Mai 2010 – Gala finala si workshop, în Aula Magna a Universitatii Al. I. Cuza (maxim 200 de participanti).


*Sursa: 360city.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 605
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5085 zile, 26 Apr. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .