poze recital omagiu pentru hariclea darclee la iasi

Recital omagiu pentru Hariclea Darclee la Iasi

Iasi , Iasi. Vineri 24 August 2012 17:00

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Numele Haricleei Darclee vibreaza insusi la o asemenea intensitate incit detaliile devin aproape redundante.

Cei de la Complexul Muzeal National "Moldova" stiu asta, recitalul de vineri, 24 august, ora 17:00 de la Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu, numindu-se simplu, Vissi D'Arte.
"Vissi d'arte, Vissi d'amore". Asa se numeste celebra arie compusa in zorii secolului al XX-lea de Giacomo Puccini cambrata ca o esarfa de matase pe talia muzicala a Haricleei Darclee, prima si cea mai memorabila Floria Tosca.
Recitalul de vineri vine sa omagieze personalitatea si cariera impresionanta a sopranei, cit si fastuoasa opera italiana din perioada 1882 - 1918, mai ales daca e sa judecam dupa ceea ce ne promite afisul. Arii cunoscute ale compozitorilor italieni Giaccomo Puccini, Alfredo Catalani, Arrigo Boito, Vincenzo Bellini, Umberto Giordano, Amilcare Ponchielli sau Giuseppe Verdi.

Duo Darclee venit chiar din Italia este compus din soprana Antonia Emanuela Maria Palazzo si pianistul Paolo Scibila.

Antonia Emanuale Maria Palazzo, cunoscuta peste granite ca Maria Palazzo, este o soprana cu un palmares demn de apreciat, fiind absolventa a Conservatorului "S.Pietro to Majella" din Napoli cu specializare in canto si vioara. Pe linga rolurile in spectacole de opera precum "Cavaleria Rusticana" (Santuzza, rol de debut), "Tosca", "Traviata", repertoriul Mariei Palazzo include felurite categorii de interpretari vocale: de la "Lauda" din 1300, pina la muzica contemporana, cu influente puternice din barocul italian si belcanto.

Mai multe detalii: http://www.altiasi.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 487
pavalut

Adaugat in urma cu 2878 zile, 22 Aug. 2012

Adaugat de pavalut

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3070

  • Ai ceva de zis?

    .