poze philip glass kronos quartet dracula the music film fina

PHILIP GLASS & KRONOS QUARTET - Dracula : The Music & Film - Fina

Iasi , Iasi. Marţi 5 Iulie 2016 21:30

Categorii: Muzica si Concerte

În premieră în România, legendarul compozitor american nominalizat la Oscar, PHILIP GLASS, și KRONOS QUARTET, distins cu un premiu Grammy, vin la Bran și la București pentru a interpreta LIVE un cine-concert spectaculos care a făcut înconjurul lumii: Dracula : Muzica și Filmul.DRACULA : MUZICA ȘI FILMUL este un spectacol inedit, care prezintă proiecția filmului-cult redigitalizat Dracula (1931) împreună cu coloana sonoră compusă special pentru peliculă în anul 1998 de legendarul Philip Glass și interpretată LIVE chiar de compozitor, alături de Kronos Quartet. O poveste despre pasiune și latura noastră întunecată, spectacolul sparge convențiile și creează o experiență culturală excepțională. Spectacolul a fost interpretat cu casa închisă la Opera din Los Angeles, la New York și la Londra. În anul 2012, Universal Pictures a inclus Dracula – Muzica și Filmul în seria de manifestări prin care a sărbătorit 100 de ani de la înființare.

PHILIP GLASS este unul dintre cei mai importanți compozitori contemporani. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără Einstein on the Beach sau The Voyage. În anul 1997, coloana sonoră compusă de Philip Glass pentru filmul Kundun de Martin Scorsese a fost nominalizată la celebrele Premii Oscar. Au urmat alte două nominalizări, pentru coloanele sonore ale filmelor The Hours/Orele (2002), cu Nicole Kidman în rolul principal și Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal (2006) de Richard Eyre, cu Cate Blanchett și Judi Dench. De-a lungul anilor, Philip Glass a colaborat cu unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la scriitoarea Doris Lessing, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, la regizorul de teatru Robert Wilson sau Woody Allen. Philip Glass a fost distins cu un Glob de Aur pentru coloana sonoră a The Truman Show, avându-l pe Jim Carrey în rolul principal și cu un Premiu BAFTA pentru coloana sonoră a filmului The Hours/Orele.

De mai bine de 30 de ani, KRONOS QUARTET a susținut mii de concerte în întreaga lume și este unul dintre cele mai reprezentative ansambluri orchestrale ale momentului. Ansamblul a fost distins cu un Premiu Grammy în anul 2004 și cu titlul “Musicians of the Year” în 2003. Colaborarea dintre Kronos Quartet și Philip Glass a început încă din anul 1985. În prezent, Kronos Quartet este format din David Harrington (vioară), John Sherba (vioară), Hank Dutt (violă) și Sunny Yang (violoncel).

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 788
Cuvinte cheie: Iasi
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2319 zile, 26 Mai. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

  • Ai ceva de zis?

    .