poze aparat_01

aparat_01

Iasi , Iasi. Luni 19 Mai 2014 20:00
Str. Agatha Bârsescu nr. 18

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte , Conferinte si Seminarii

Prezentare și dezbateri despre film și muzică experimentală.

LUNO, în colaborare cu Institutul Francez Iași lansează primul eveniment din cadrul proiectului .aparat, eveniment ce va avea loc în Sala Teatru³ (Teatrul CUB) pe data de 19 mai 2014, începând cu orele 20:00.

Primul eveniment sub egida .aparat vrea să amplifice pasiunea și acțiunea din pasiune a individului de azi. În contextul ieșean, de-a lungul timpului, s-au format diferite istorii culturale și rezistențe urbane, utopii personale care s-au disipat pe parcurs și care se cer revendicate. Această ediție aduce în prim plan muzica rock a mai multor generații, prin intermediul filmului documentar, al poeziei și al interpretării muzicale experimentale. Translarea sunetului în alte forme și formate de expunere artistică are ca scop conectarea mai multor dimensiuni temporale și sociale de către generații diferite și aparent conflictuale. Aceasta traversare a mediilor și generațiilor canalizează pasiunea indivizilor și catalizează importanța și nevoia de acțiune prin pasiune pentru a putea construi mai departe noi istorii urbane.

.aparat_01 va debuta cu premiera filmului artistului Matei Bejenaru, ”Trupa fără nume”, un documentar care ”vorbește despre asumarea libertății în timpul comunismului, despre spiritul tânăr al generației rock ajunsă acum la cea de-a treia vârstă, despre pasiune și despre forme atipice de viață”, după cum spune autorul lui.

După proiecția de film, agenda evenimentului continuă cu o discuție alături de autorul și de protagoniștii filmului (Sorin Dorneanu și Emil Răducanu), moderată de Dan Daia (Institutul Francez Iași), cu un recital de poezie ”Cantofabule”, în lectura actorului Octavian Jighirgiu și se încheie cu un experiment muzical-vizual realizat de Vlad Vârtosu (Pinholes) și LUNO.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/proiect.aparat

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 797
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Iasi

Eveniment postat de organizator

anca floroiu

Adaugat in urma cu 3628 zile, 15 Mai. 2014

Adaugat de ancafloroiu

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .