poze cafeneaua cinematografica la mojo bar

Cafeneaua Cinematografica la Mojo Bar

Iasi , Iasi. Luni 1 Noiembrie 2010 20:00
Mojo Bar

Categorii: Spectacole si Filme

Seara Marius Th. Barna

Mail Life – 1995 – scurt metraj, 12 min.
Film cu care a absolvit in 1995 UNATC. Cu Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Tudor Aaron Istodor in rolurile principale. Premiat la Edinghburgh, Montreal, Sankt-Petersburgh. “O bucurie sa faci un subiect viu si noncomformist...” (Marius Th. Barna)

Colonia penitenciara – 1991 - documentar, 9 min.


Regizor, scenarist, producator. S-a nascut la Oradea in 1960, a absolvit UNATC in 1995.
Filmografie selectiva:
1995 - Mail Life, scurt-metraj de fictiune, selectat la Clermond-Ferfand, Londra, Rio de Janiero, Kiev, premii la Edinghburg, Montreal, Sankt Petersburgh.
1999 - Fata in fata, fictiune, lung metraj de debut, (o scriitoare protestara afla dimineata la stiri ca sotul ei a colaborat cu securitatea ani de zile, raportele sale aveau ca subiect activitatea ei). Prezentat la Montreal, Los Angeles, Stockoln, Alexandria, Cottbus.
2001 - Razboi in bucatarie, dupa un scenariu de Razvan Popescu. O poveste de dragoste dramatica intru un tanar roman si o unguroaica in perioada evenimentelor de la Targul Mures. Sarajevo, Albena, Bombay, Kiev etc.
2004 - Sindromul Timisoara, lung metraj de fictiune, cu Ioana Macarie si Christine Boison. La peste 9 ani de la sangeroasele evenimente de la Timisoara din decembrie '89, Christine Saubert (Christine Boison), directoarea agentiei pariziene de presa GIP, primeste o vizita surprinzatoare, care o va reintoarce intr-un cosmar pe care il credea uitat...
2004-2007 - serial documentar: Istoria petrolului din Romania (11 episoade a 24 min).
2008 – Dincolo de America - lung metraj de fictiune, cu Daniela Nane. O scriitoare anticomunista, care lucreaza ca profesoara in Romania anilor ’50, este prinsa intr-un joc dublu, extrem de periculos. Pe de o parte, o dragoste fictiva care o protejeaza de Securitate, pe de alta parte o dragoste adevarata descoperita poate unde se astepta mai putin. O poveste care ne spune ca pretul platit pentru dragoste si libertate poate fi cateodata foarte mare, chiar cat viata insasi…
2009 – Casanova, identitate feminina – lung metraj de fictiune, cu Maria Dinulescu, Mimi Branescu. O tânără, Ioana, apare într-un spot publicitar pentru adolescenţi şi îşi scandalizează familia datorită conţinutului erotic al spotului. Ea pleacă de acasă şi încearcă să ia viaţa pe cont propiu. Ioana realizează că a devenit o mică vedetă, statut care îi aduce şi avantaje, dar o pune şi în situaţii neconvenabile; traversează diferite medii, îşi schimbă prietenii. Ea încercă să îşi găsească propria identitate într-o societate contemporană extrem de agitată.
2009 – Utopia impusa - un documentar video despre comunism, 90 de minute. Un glosar video al perioadei comuniste: carnetul de partid, cravata de pioner, ideologia, frica de securitate, sexul si anticonceptionalele, coada si omul nou. 7 termeni definitorii despre perioada comunista. Dupa un scenariu de Lucian Dan Teodorovici, cu Mircea Diaconu, el insusi intr-o ipostaza inedita de prezentator si comentator, cu diferiti intervievati: Stejarel Olaru, Marius Oprea, Mihaela Miroiu, Doina Jela, Ion Bogdan Lefter, Cristian Parvulescu, Rasvan Popescu, Dan Bitman, Ioan Ghury Pascu, Pavel Susara, Vlad Ciobanu si alti care au strabatut epoca. Multe imagini de arhiva, diferite reconstituiri. Fotografii de epoca de Florin Andreescu. “Un documentar pe care l-am realizat pe parcursul mai multor ani. Indraznesc sa cred ca va ramane si va merita a fi vazut multi ani.” (Marius Th. Barna)

Mai multe detalii: http://inoras.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 509
Cuvinte cheie: 2010 , Film , Evenimente Iasi
sandu

Adaugat in urma cu 3497 zile, 28 Oct. 2010

Adaugat de Unika

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1081

Alte Evenimente din Iasi
iasi seminar gratuit atrage abunden a in viata ta

Iasi. Seminar gratuit – Atrage Abundența în Viata Ta!

Iasi, Iasi. 27 Mai 2020 - 27 Mai 2020
  • Ai ceva de zis?

    .