poze calatorul lui abbas kiarostami

Calatorul lui Abbas Kiarostami

Iasi , Iasi. Miercuri 4 Noiembrie 2009 19:00
Casa de Cultura "Mihai Ursachi"

Categorii: Spectacole si Filme

Durata de doar 70 de minute



Clubul Cinefililor a incheiat seria de pelicule dedicata lui Roberto Rossellini si se indreapta usor spre productiile regizorului de origine iraniană, Abbas Kiarostami. Primul film (din 1975, alb/negru) ce va rula miercuri, 4 noiembrie, de la ora 19:00 la Casa de Cultura "Mihai Ursachi", poarta numele de "Calatorul" sau "Mossafer" si are o durata de doar 70 de minute.


Organizatorii argumenteaza optiunea de a difuza povestile lui Abbas Kiarostami (4 la numar) prin intermediul urmatoarei declaratii:
"Luna noiembrie va schimba tonalitatile, caci vom aborda un regizor iranian de marca, cu un mesaj dens, existential, poetic si original, care ne va pune in perspectiva altei variante de a percepe orizontul vietii. Prin cele 4 filme vom patrunde tesatura unei lumi dominate de ordinea stricta a familiilor patriarhale, de legile inviolabile ale Coranului devenite ghid moral obligatoriu, de apartenenta la comunitate si cutume."

Asadar, pentru a descoperi o lume misterioasa, in care interdictiile sunt insusite si considerate o a doua natura, in care indivizii percep diferit ideea de limita, va recomand sa mergeti la pelicula "Calatorul" care reprezinta una din productiile de marca ale regizorului.
Alaturi de aceasta, merita mentionate si cartile, poeziile si fotografiile de exceptie ce surprind o parte din personalitatea autorului, fiecare din ele contribuind la creionarea unei viziuni complexe asupra vietii.
*Sursa: atliasi.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 492
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5277 zile, 04 Nov. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .