poze cinefan sambata 18 septembrie 2010 la moldova mall

CineFan Sambata, 18 septembrie 2010 la Moldova Mall

Iasi , Iasi. Sâmbătă 18 Septembrie 2010 19:00
Moldova Mall (Et. 6)

Categorii: Spectacole si Filme

Intrarea este libera


CineFan
Sambata, 18 septembrie 2010
la Moldova Mall (Et. 6), ora 19:00


Programul CineFAN, parte integrantă a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi, continuă sâmbăta aceasta cu proiecţia filmelor tânărului regizor Paul Manolescu, printre care „Casă de Piatră”, „Bune dimineţi”, dar şi “Un bărbat urmăreşte o femeie”, un film-colaj la care a contribuit.


Sâmbătă 18 septembrie începând cu ora 19.00, la fostul cinema Glendale din Moldova Mall Iaşi, aşteptăm jurnaliştii, publicul CineFAN dar şi publicul larg la întâlnirea cu regizorul, scenaristul şi producătorul Paul Manolescu.

Absolvent în 2007 a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Paul Manolescu a câştigat Premiul pentru “Cel mai bun film din Europa Centrală şi de Est” - Karlovy Vary – Fresh Film Fest, Cehia, cu scurt metrajul "Casă de piatră" (2006).
Cu experienţă bogată acumulată prin realizarea de spoturi publicitare, videoclipuri, campanii video personalizate, dar şi prin lucrul ca asistent-regie la filme de lung metraj cunoscute ("Legături bolnăvicioase", regia Tudor Giurgiu, producător Libra Film), scurt-metrajele sale vor fi o încântare pentru CineFANI.

Cel mai recent film al său este “Un bărbat urmăreşte o femeie” (2008), un film-colaj la care a contribuit alături de alţi şase tineri regizori români. Deşi unite ca temă, cele şapte scurt-metraje sunt diferenţiate ca realizare: fiecare regizor celebrează în stilul său misterul feminin văzut prin ochii unui bărbat. Din distribuţie fac parte: Dan Astileanu, Mădălina Ghiţescu, Tania Popa, Karren Wallet, Cosmin Selesi, Dana Cavaleru.

După proiecţia filmelor sale, Paul Manolescu va rămâne să răspundă întrebărilor CineFANILOR iar de la ora 21.00 va începe Retrospectiva IIFF 2009 (www.iasifilmfest.ro)
Filmul proiectat pe 18 septembrie este câştigătorul Trofeului IIFF 2009 - "The Messenger", regizat de Oren Moverman, cu Woody Harrelson şi Ben Foster în distribuţie.

Asociaţia Română de Film Independent şi Capricorn&Capricorn Productions, sprijiniţi de Moldova Mall şi de Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, au iniţiat a doua ediţie a Programului CineFAN (www.cinefan.ro) pentru a suplini lipsa oricărei modalităţi de educaţie cinematografică - indiferent de forma de învăţământ, pentru a promova filmul românesc şi tinerii creatori, pentru a readuce firescul gestului de a merge la cinema.

Sursa: www.inoras.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 421
Cuvinte cheie: Film , 2010 , Evenimente Iasi
andra elena

Adaugat in urma cu 4965 zile, 16 Sep. 2010

Adaugat de salexandra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1700

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .