poze deschiderea stagiunii teatrale la nationalul iesean

Deschiderea stagiunii teatrale la Nationalul iesean

Iasi , Iasi. Sâmbătă 9 Octombrie 2010 19:30
Teatrul National

Categorii: Spectacole si Filme

Va asteptam cu drag intr-un nou sezon!

Teatrul National „Vasile Alecsandri" isi deschide stagiunea 2010-2011 pe 9 octombrie, ora 19.00, la Teatru la Cub cu premiera spectacolului O noapte furtunoasa de I.L. Caragiale, in regia lui Alexandru Dabija- proaspat premiat UNITER pentru cea mai buna regie- scenografia apartinandu-i lui Dragos Buhagiar. Reprezentatia de pe scena Teatrului la Cub va marca momentul aniversarii a 170 de ani de la prezentarea primelor spectacole sub o singura administratie nationala, moment considerat ca fiind actul de nastere al Teatrului National iesean. O noapte furtunoasa se va juca si pe 10, 16 si 17 octombrie.

Pana la aceasta data, publicul iesean va putea viziona doua dintre spectacolele de succes ale Nationalului iesean care vor participa in luna octombrie la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamt "Pledez pentru tine(ri)" :

- duminica, 3 octombrie, de la 19.30, la Uzina cu Teatru, Romania!Te pup. de Bogdan Georgescu, in regia lui David Schwartz -nominalizat la Uniter 2010 pentru debut. Spectacolul a fost prezent pe scenele festivalurilor prestigioase nationale si internationale: Festivalul National de Teatru Bucuresti, Festivalul Dramaturgiei Romanesti Timisoara, Festivalul „Liviu Rebreanu” Bistrita Festivalul International al Artelor Scenice Bitei, Chisinau, ,Festivalul de Teatru „New Plays from Europe 2010" Wiesbaden(Germania). Spectacolul va participa pe 19 octombrie la la Piatra Neamt la a 25-a editie a Festivalului de Teatru "Pledez pentru tine(ri)", la sectiunea Profesionisti.

- miercuri, pe 6 octombrie, de la 19.30, la Uzina cu Teatru, va putea fi vizionat spectacolul In container de Constantin Cheianu, in regia lui Radu Ghilas. Impreuna cu Romania ! Te pup., spectacolul lui Radu Ghilas va fi prezent la Festivalul de la Piatra Neamt la sectiunea Scoli de teatru.

Biletele pentru cele doua spectacole de la Uzina cu Teatru se pot achizitiona de la Agentia Teatrala, tel. 0232 255 999, pretul unui bilet fiind de 22 lei(11 lei cu reducere).

*Sursa: teatrulnationaliasi.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 426
Cuvinte cheie: Teatru , stagiune , 2010 , Evenimente Iasi
andra elena

Adaugat in urma cu 3529 zile, 29 Sep. 2010

Adaugat de salexandra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1700

  • Ai ceva de zis?

    .