poze interviul 12 februarie sala studio teofil valcu tni

Interviul - 12 Februarie - Sala Studio Teofil Valcu -TNI

Iasi , Iasi. Duminică 12 Februarie 2017 18:00
Str.Agatha Barsescu nr.18

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 100/120

Interviul - 12 Februarie - Sala Studio Teofil Valcu -TNI

de Alexandr Mardan

regia: Emil Gaju

scenografia: Alina Dincă Puşcaşu


distribuţia:

Georgeta Burdujan

Catinca Tudose

Alexandra Bandac

durata: 1h 15'

„Această piesă are mai multe subdenumiri, poate de aceea are şi mai multe substraturi. Alexandr Mardan a numit-o iniţial De-a pisica şi şoarecii sau Răpitoarele, felinele răpitoare. Eu am numit-o, mai paşnic, Interviul, aceasta nu pare să-i ştirbească din dramatism şi acuitate. Practic, pe tot parcursul spectacolului se petrece un interviu continuu, imuabil,care are un caracter flotant. Se schimbă personajele cu rolurile, cu unghiurile de vedere. E de fapt un interogatoriu, un rechizitoriu care ni se întâmplă la un anumit moment al vieţii noastre: suntem puşi în faţa unor întrebări fundamentale: ce e dragostea, ce e fidelitatea, ce e credinţa, ce este iubirea de aproape şi mai ales ce înseamnă Iertarea. Căci mierea Iertării este un mare har şi ne dă puteri de a ne trăi viaţa mai departe, păstrând verticalitatea şi demnitatea umană.” (Emil Gaju)


Alexandr Evghenievici Mardan s-a născut în Vladivostok, Rusia. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Ucraina şi din 2015, artist emerit. Prima piesă de teatru, Lista de aşteptare, a fost publicată în 2003, iar până în ziua de azi a scris peste 20 de piese de teatru şi scenarii de film. Piesa Interviul, cu titlul original De-a şoarecele şi pisica, vede lumina tiparului în anul 2007.

Din 2006 este coorganizator al Festivalului Internaţional de Teatru Întâlniri din Odessa, Ucraina. Alexandr Mardan este laureat al premiului Gogol pentru dramaturgie şi al premiului V.I. Dali. Este decorat cu medalia de aur de Uniunea Teatrală din Ucraina.

Mai multe detalii: http://www.teatrulnationaliasi.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 648

Eveniment postat de organizator

teatrul vasile alecsandri iasi

Adaugat in urma cu 1245 zile, 02 Ian. 2017

Adaugat de Teatrul10020

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 54

  • Ai ceva de zis?

    .