poze opera barbierul din sevilla

OPERA:"Barbierul din Sevilla"

Iasi , Iasi. Miercuri 3 Februarie 2010 18:30
Casa de Cultura a Studentilor

Categorii: Spectacole si Filme

Elevii si studentii beneficiaza de o reducere de 50%.



Dupa ce ultimele doua spectacole au fost fie anulate, fie suspendate din cauza temperaturii scazute din sala Gaudeamus, Opera Nationala Romana Iasi va incerca si, sa speram ca va si reusi, sa sustina spectacolul Barbierul din Sevilla la Casa de Cultura a Studentilor in seara de miercuri, 3 februarie, de la ora 18.30. Orchestra operei va fi condusa de dirijorul spaniol Alfonso Saura.
Barbierul din Sevilia este o opera bufa (comica) in trei acte, compusa de italianul Gioachino Rossini in 1816 si care il are ca figura centrala pe Figaro. Creatia a fost inspirata din nuvela lui Pierre Beaumarchais cu acelasi nume. Actiunea se petrece in Sevilla, la jumatatea secolului al XVIII-lea. La adapostul intunericului, Contele Almaviva, acompaniat de cativa instrumentisti canta o serenada sub fereastra unei case. Nimeni nu raspunde. Se ivesc zorile si isi incepe munca si veselul Figaro, barbier, spiter, muzicant si poet, indragit de intreg orasul. Cerandu-i ajutor, Almaviva ii povesteste cand si unde s-a indragostit de frumoasa Rosina la care insa, din cauza unui batran tutore care o pazeste cu strasnicie, nu poate ajunge. Usa balconului se deschide si Rosina reuseste sa-i trimita contelui un bilet. Ingrijorat de purtarea fetei, tutorele, doctorul Bartolo, pleaca spre maestrul de muzica Basilio pe care l-a angajat sa pregateasca nunta sa cu Rosina. La indemnul lui Figaro si acompaniat de acesta la chitara, Almaviva ii mai canta Rosinei o serenada prin care ii spune ca numele sau este Lindoro, ca o iubeste cu patima si ca o vrea de sotie. Pentru a inlesni intalnirea celor doi tineri, Figaro intocmeste un plan dibaci continuat in urmatoarele doua acte. (sursa)

Din distributie, vor face parte Cosmin Marcovici - Contele Almaviva, Octavian Dumitru - Don Bartolo, Cristina Simionescu Sandu - Rosina, Stefan Gabriel Gheorghita - Figaro, Ovidiu Urzica - Don Basilio, Elena Rosca - Berta, Eduard Sveatchevici - Fiorello, comandantul si Daniel Mateianu - Ambrosio, notarul. La clavecin, va interpreta Adina Lupascu.

Pretul unui bilet intreg la acest spectacol este de 20 de lei.
*Sursa: atliasi.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 839
Cuvinte cheie: 2010 , opera , Evenimente Iasi
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5192 zile, 01 Feb. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .