poze pipistrello

PIPISTRELLO

Iasi , Iasi. Joi 8 Octombrie 2009 17:00
Teatru Luceafarul

Categorii: Spectacole si Filme

SEREZ DE LUZ TEATRO SAO PAOLO BRAZILIA

Istoria lui Seres de Luz Teatro a început în Brazilia, în 1994, cînd Lily Curcio si Abel Saavedra au început sa faca teatru cu scopul de a juca pentru orice fel de public, oriunde l-ar putea gasi. În 1996, dupa contactul cu Grupul Interdisciplinar pentru Cercetari Teatrale al Universitatii Campina, artistii au devenit pasionati de universul extraordinar al clovneriei. Au descoperit rapid ca papusaria si clovneria sînt înrudite. Au participat la numeroase workshops-uri internationale, unde si-au desavîrsit arta: Londra, la Scoala Internationala Philippe Gaulier; Spania, la un atelier de animatie si mînuire sustinut de maestrul Philippe Genty si Mary Underwood. La Roma, au lucrat cu celebrul Nani Colombaioni, unul dintre cei mai buni clovni de pe mapamond. Colombaioni a fost consultantul lui Fellini pentru filmele La Strada si Clovnii.
Serez de Luz Teatro a jucat pentru publicul din Taiwan, Cehia, Norvegia, Italia, Spania, Elvetia, Peru, Ecuador, Bolivia, Mexic, Columbia, Argentina.
În jargonul tangoului, cuvîntul Pipistrello înseamna "fiinta confuza si ridicola". Fara cuvinte, spectacolul prezinta o serie de situatii comice folosind obiecte obisnuite care-i fac viata grea lui Pipistrello. Pe parcurdul povestii descoperim universul clovnilor si al papusii, reunite în simpatica si comica figura a lui Pipistrello.
Distributie: Lily Curcio
Regia: Nani Colombaioni
45 min, public mixt
Cu sprijinul Ministerului Culturii din Brazilia

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 445
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5311 zile, 04 Oct. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .