poze teatru pentru cei mici

Teatru pentru cei mici

Iasi , Iasi. Duminică 23 Mai 2010 10:00
Teatrul Luceafarul

Categorii: Spectacole si Filme

De cateva zile suntem rasfatati cu spectacole care de care mai comice si mai atragatoare, in cadrul Festivalului de Teatru EuroArt.

Dar, pentru ca nu trebuie sa uitam nici de cei mai mici, Teatrul Luceafarul ii asteapta pe acestia duminica, 23 mai, zi in care sunt programate spectacolele: "Albinuta", dupa Grigore Vieru (ora 10.00) si „Motanul incaltat" dupa Charles Perrault (ora 11.30).

Primul dintre acestea este un spectacolul inspirat de cartea omonima a poetului Grigore Vieru, un abecedar in versuri si imagini pentru copii. Prin adaptarea pentru scena s-a realizat un spectacol muzical, interactiv, in care copiii sunt invitati sa calatoreasca, pe calea teatrului, in lumea magica a literelor si cifrelor, sa spuna poezii, ghicitori, proverbe. Regizorul Ion Ciubotaru spune despre versiunea sa ca "nu e doar o lectie de citire si de aritmetica, ci si o lectie de viata, de dragoste pentru tot ce-i frumos - grai, mama, familie, natura -, e o invitatie la a descoperi frumosul in lucrurile simple din jurul nostru".

Cel de-al doilea spectacol este o adaptare dupa povestea cunoscuta tuturor. Ramas numai cu un motan drept mostenire dupa moartea tatalui, fiul cel mic al morarului isi da seama ca el a obtinut de fapt, cea mai pretioasa avere. Piesa de teatru este regizata de Constantin Brehnescu si ii are in distributie pe Cristina Ciubotaru-Grozdan, Nicolae Brehnescu, Liviu Smantanica, Paul Sobolevschi, Gabriela Andrei, Emanuel Florentin, Gabriel Lazar, Iulia Deloiu.

Daca inca nu ati cumparat bilelete, va dau un motiv in plus. Conform situatiei contabile si estimarilor Teatrului Luceafarul, duminica va fi vandut biletul cu numarul 20.000, iar norocosul spectator va primi un pachet cu daruri din partea teatrului. Evenimentul face parte din campania "Spectatorul numarul...", initiata de Teatrul Luceafarul care, in 2010, implineste 6 decenii de la infiintare si isi rasplateste astfel o parte din public.

*Sursa:atliasi.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 556
Cuvinte cheie: 2010 , Evenimente Iasi
sandu

Adaugat in urma cu 5082 zile, 21 Mai. 2010

Adaugat de Unika

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1081

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .