poze teatru romania te pup

Teatru: "Romania! Te pup."

Iasi , Iasi. Vineri 14 Ianuarie 2011 19:30
Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri"

Categorii: Spectacole si Filme

Spectacolul are loc in Sala “Uzina cu Teatru”

Autor: Bogdan Georgescu
Regizor: David Schwartz
Scenograf: Adrian Cristea
Muzica: Bogdan Burlăcianu(Fără Zahăr)

Distribuţia:
Georgeta Burdujan
Teodor Corban
Andreea Boboc
Clement Alexandru Arnautu, Florin Caracala
Biatrice Cozmolici, Mirela Nistor, Vlad Volf

România! Te pup a fost inițial o piesă de zece minute scrisă în cadrul workshopului Cum să scrii ceva nou care a avut loc în Bistriţa si Colibița în 2004, workshop coordonat de regizorul american Roberta Levitow şi profesorul Nicolae Mandea, producător Societatea de Concerte Bistrița.

Piesa a fost publicată pentru prima dată în antologia bilingvă 6 piese de 10 minute la Editura Charmides a Societăţii de Concerte Bistriţa în 2005, alături de celelalte piese scrise în cadrul workshopului si prezentată pentru prima dată în lectură publică în cadrul Festivalului Dramaturgiei Românesti din Timisoara în 2004.

În cadrul proiectului After the Fall: Reality and the New Romanian Theatre, realizat la New York în iulie 2006 de către Immigrants Theatre, Roberta Levitow si ICR New York, piesa este prezentată în lectură publică la Martin Segal Theatre, studioul de teatru al City University of New York, împreună cu piesa Stop the tempo! a Gianinei Cărbunariu si Vitamine a Verei Ion.

Prima reprezentaţie a piesei România! Te pup are loc în noiembrie 2006 la 59E59 Theatre în New York în regia lui Kaipo Schwab. Spectacolul a fost produs de Play Company New York.

În 2009, regizorul David Schwartz propune Teatrului Național din Iasi piesa Romania! Te pup. Textul este dezvoltat pentru spectacolul de la Iasi prin colaborarea directă dintre dramaturg si regizor împreună cu actorii si întreaga echipă creativă implicată, miza fiind crearea scenariului pentru acest spectacol, cu specificitățile si particularitățile lui, tinând cont tot timpul de distributie si contextul in care va avea loc spectacolul. Acest tip de colaborare este modul de lucru dezvoltat în teatrul din România de după 2000 de către grupurile dramAcum si tangaProject si se particularizează prin implicarea directă a dramaturgului în procesul de creatie a spectacolului.

Biletul cu reducere costa 11 lei.

Mai multe detalii: http://www.teatrulnationaliasi.ro

Pret bilet: 22 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 551
Cuvinte cheie: 2011 , Evenimente Iasi
sandu

Adaugat in urma cu 4829 zile, 07 Ian. 2011

Adaugat de Unika

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1081

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .