poze vegfest iasi 4 6 iunie 2021 bd tefan cel mare intrare libera

VegFest Iaşi, 4-6 iunie 2021, Bd. Ștefan cel Mare, intrare libera

Iasi , Iasi. Vineri 4 Iunie 2021 14:00 - Duminică 6 Iunie 2021
Bd. Ștefan cel Mare

Categorii: Targuri , Festivaluri , Conferinte si Seminarii

MÂNCARE DELICIOASĂ ŞI SĂNĂTOASĂ, VEGAN MARKET, PROIECȚIE DE FILM, ATELIERE ŞI CONFERINŢE. După succesul VegFest 2019 din București, care a adunat peste 60 de expozanți cu produse vegetale și a atras peste 6000 de vizitatori, Asociația Veganilor din România va recrea atmosfera minunată din acele zile în Iași, în perioada 4 - 6 iunie. Evenimentul va avea loc la finalul unei săptămâni active - Romanian Creative Week.

Pe parcursul celor 3 zile se vor desfășura ateliere, paneluri de discuții, evenimente de degustare și giveaway-uri susținute de către sponsorii evenimentului. VegFest va lăsa în urmă și o amintire vie prin amenajarea în curtea Muzeului Sadoveanu a unei grădini urbane de care să beneficieze întreaga comunitate, propunând astfel un model de economie circulară.

Anul 2021 a fost declarat în cadrul celei de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU, „Anul Internațional al Fructelor și Legumelor”. VegFest se alătură acestui mesaj, dedicând în prima zi un panel de discuții beneficiilor pe care le putem culege cu toții de pe urma unei alimentații care se bazează pe plante. Același sistem alimentar care contribuie la un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră și la distrugerea habitatelor naturale și a biodiversității, se numără și printre cei mai mari contributori la mortalitatea prematură.

Pe lângă componenta culinară și socială a evenimentului, VegFest are, așadar, și o puternică componentă ecologică, alimentele vegetale având o amprentă de carbon de 10 până la 50 de ori mai redusă decât cele de origine animală. Despre rolul pe care îl joacă alimentația în tranziția către o societate guvernată de principii etice și sustenabile din punct de vedere ecologic, dar și despre alte elemente importante ce țin de o dezvoltare durabilă, vom discuta în cea de-a doua zi a evenimentului - 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului. Începând cu ora 19 va avea loc un panel de discuții organizat împreună cu partenerii de la Mai Bine, panel care va fi urmat de o proiecție de film și o sesiune de Q&A susținute de Cooperativa de Energie.

Parteneri: ProVeg International și Mai Bine

Sponsori oficiali: Naturli, Alpro, Verdino

Partener oficial al Grădinii urbane: Microgreens România

Eveniment partener: Romanian Creative Week

Mai multe detalii despre program, expozanți și organizațiile care participă puteți afla accesând website-ul oficial: www.vegfest.ro și urmărind postările de pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1075950829582188

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1075950829582188

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 779

Eveniment postat de organizator

asociatia veganilor

Adaugat in urma cu 870 zile, 13 Mai. 2021

Adaugat de veganiromania

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Iasi
zilele iasului 2023

Zilele Iaşului 2023

Iasi, Iasi. 7 Oct 2023 - 15 Oct 2023
concert 3 sud est

Concert 3 SUD EST

Iasi, Iasi. Sâmbătă 28 Octombrie 2023
concert fanfara ciocarlia

Concert Fanfara Ciocărlia

Iasi, Iasi. Duminică 12 Noiembrie 2023
fara zahar tapinarii the mf show underground pub

Fără Zahăr & Ţapinarii – The Mf Show @ Underground Pub

Iasi, Iasi. Sâmbătă 7 Octombrie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .