poze targ traditional de paste la iulius mall

TÂRG TRADIŢIONAL DE PAŞTE LA IULIUS MALL

Iasi , Iasi. Miercuri 1 Mai 2013 - Vineri 3 Mai 2013

Categorii: Targuri

În aşteptarea Sărbătorilor Pascale, Iulius Mall Iaşi îi invită pe ieşeni şi nu numai la un târg special, încărcat cu spiritualitate

Târgul Tradiţional de Paşte reuneşte meşterii populari din zona Moldovei, care vor expune crâmpeie din arta stămoşească.

Astfel, în perioada 1 – 3 mai 2013, clienţii Iulius Mall vor îmbina cumpărăturile pentru Paşte cu o incursiune printre simbolurile pascale. Participanţii la târg îi vor încânta pe vizitatori cu pască, cozonaci şi pâine de casă proaspete şi rumenite, ouă încondeiate după tehnici moştenite de la străbuni, obiecte de ceramică şi lemn care să înnobileze locuinţa şi minunate icoane pictate pe sticlă.

Cei care doresc să se delecteze cu farmecul tradiţiilor pot participa la atelierele de încondeiat ouă susţinute de artistele Felicia Poliec din Paltinu, judeţul Suceava, şi Valentina Uhrenciuc din Moşna, judeţul Iaşi. Prichindeii vor putea deprinde tehnica decorativă şi vor crea mici opere de artă sub îndrumarea meşterilor populari.

Târgul Tradiţional de Paşte de la Iulius Mall va fi îmbrăcat în straie populare, expozanţii aducând aproape de ieşeni iile şi trăistuţele specifice portului tradiţional, care au reintrat în tendinţele din moda ultimilor ani. Şi pofticioşii au motive de bucurie la Iulius Mall, mirosul bucatelor de Paşte învăluind standurile târgului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 919
Cuvinte cheie: Iasi
ninja praetorianel

Adaugat in urma cu 4013 zile, 30 Apr. 2013

Adaugat de Praetorian

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1379

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .