poze targul produs in bucovina la iasi

Targul "Produs in Bucovina" la Iasi

Iasi , Iasi. Sâmbătă 9 Octombrie 2010 11:00
parcarea Iulius Mall Iaşi

Categorii: Targuri

vizitatorii vor putea savura şi cumpăra din “Mica Bucovină”

Târgul itinerant „Produs în Bucovina” va fi deschis, sâmbătă, în parcarea Iulius Mall Iaşi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. “Sâmbătă şi duminică, ieşenii sunt invitaţi la o incursiune printre Obcinile Bucovinei. Ei vor fi întâmpinaţi cu preparate de cei 25 de expozanţi care promovează cele mai reprezentative produse şi tradiţiile Bucovina”, a declarat şeful deliberativului judeţean.

Începând cu ora 11.00, vizitatorii vor putea savura şi cumpăra din “Mica Bucovină”, prezentă la Iaşi, bucate preparate după reţete autentice precum: şuncă afumată, cârnaţi, caltaboşi, caşcaval, urdă şi alte alimente din carne, brânză şi lapte. Standurile participanţilor vor fi încărcate cu recolta acestei toamne: fructe, legume şi miere.

Şi artizanii vor fi prezenţi la Târgul de toamnă “Produs în Bucovina” cu cele mai frumoase decoraţiuni, vase din lut, icoane pictate pe lemn şi ouă încondeiate, dar şi cu portul popular, cu ii şi ţesături lucrate în casă.

Ansamblul “Ciprian Porumbescu” va susţine un concert inaugural, iar începând cu ora 13.00, îndrăgitul actor Alexandru Arşinel va fi responsabil cu momentele de bună-dispoziţie. De la 16.30, Laura Lavric şi Margareta Clipa vor invita ieşenii să se prindă în hora moldovenească.

Sărbătoarea toamnei continuă şi duminică. Spectacolul “Copiii Bucovinei” va încânta audienţa începând cu ora 12.00, iar două ceasuri mai târziu, pe scena târgului, împodobită cu motive bucovinene, vor urca din nou talentaţii artişti ai Ansamblului “Ciprian Porumbescu”.

“Produs în Bucovina” este o manifestare care a debutat anul trecut, fiind organizată de Consiliul Judeţean Suceava si de Asociaţia “Produs în Bucovina”, în parteneriat cu Iulius Mall. În săptămânile următoare, târgul de produse tradiţionale va poposi la Cluj-Napoca , Timişoara şi Bucureşti.

*Sursa: newsbucovina.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1691
Cuvinte cheie: 2010 , Targ , Evenimente Iasi
sandu

Adaugat in urma cu 3462 zile, 09 Oct. 2010

Adaugat de Unika

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1081

Alte Evenimente din Iasi
concert mahala rai banda

Concert Mahala Rai Banda

Iasi, Iasi. Luni 6 Aprilie 2020
alternosfera underground pub

Alternosfera @ Underground Pub

Iasi, Iasi. Vineri 3 Aprilie 2020
macanache bodega x la misto underground pub

Macanache - Bodega x La Misto @ Underground Pub

Iasi, Iasi. Vineri 10 Aprilie 2020
conferinta a basarab parazitii psihoenergoinformationali

Conferinta A. Basarab-Parazitii psihoenergoinformationali

Iasi, Iasi. 26 Apr 2020 - 26 Apr 2020
  • Ai ceva de zis?

    .