poze in luna august incep trei noi cursuri de recalificare pentru somerii maramureseni

In luna august, incep trei noi cursuri de recalificare pentru somerii maramureseni

Maramures , Baia Mare. Duminică 1 August 2010 08:00

Categorii: Alte Evenimente

AJOFM Maramures


Pentru somerii din judet inceputul lunii august aduce mai multe sperante in gasirea unui loc de munca. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Maramures a programat trei tipuri de cursuri gratuite pentru disponibilizati. De la inceputul anului si pana acum, din cele 210 persoane inscrise la cursurile AJOFM, 72 de someri si-au gasit un loc de munca.

Administrator pensiune turistica, camerista hotel sau operator introducere date sunt cele trei cursuri de recalificare ce vor incepe din luna august, in organizarea AJOFM Maramures. In functie de solicitari, vor fi insa adaugate si alte specializari.

„In functie de numarul de cursanti inscrisi la celelalte cursuri sa vedem daca putem incepe si alte tipuri de cursuri, pe meserii. Si ne referim la lucratori in cultura plantelor, lucratori in cresterea animalelor, foarte solicitate, cu posibilitatea angajarii pe viitor, si, eventual, lucratori in structuri de constructii, solicitarea fiind foarte mare si aici”, a afirmat directorul adjunct al AJOFM Maramures, Oana Osan.

Cursurile vor fi demarate la inceputul lunii august, pentru 76 de someri, si vor avea o durata de cinci luni pentru calificarea ca administrator pensiune turistica si doua luni si jumatate pentru cele de camerista si operator introducere si validare date. Dintre cei 210 someri care au participat la reconversii de la inceputul anului si pana acum, 72 dintre acestia au reusit sa-si gaseasca un loc de munca.

“Anul acesta s-au incadrat 72 de persoane. Eu zic ca este foarte bine, avand in vedere ca oferta de pe piata muncii este foarte slaba - avem doar 90 de locuri de munca pe judet, ceea ce este foarte putin raportat la numarul somerilor pe care ii avem in baza de date, adica 12.905 de persoane”, a adaugat directorul adjunct al AJOFM Maramures.

In acest an, 425 de persoane sunt programate sa participe la cursurile de recalificare.
www.emaramures.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 551
Cuvinte cheie: Baia Mare
pop rodica

Adaugat in urma cu 5023 zile, 19 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .