poze muzeu viu ferma

MUZEU VIU – FERMA

Maramures , Baia Mare. Marţi 22 Iunie 2010 - Duminică 27 Iunie 2010

Categorii: Alte Evenimente

o atractie deosebita pentru copii

Gaini, rate, iepuri, miei si doi ponei sunt cele mai noi atractii ale Muzeului Satului din Baia Mare. In tentativa de a face un muzeu viu, cat mai apropiat de ceea ce insemna candva satul romanesc, in cadrul Muzeului Satului a luat fiinta o adevarat microferma, unde vizitatorii pot admira aproximativ 50 de animale.

Pe langa animalele de talie mica, de genul gainilor, ratelor sau iepurilor, de cateva zile si-au gasit loc in cadrul Muzeului Satului din Baia Mare si patru miei, care se plimba in voie printre casele traditionale din cadrul muzeului in cautarea ierbii. Cu toate acestea, vedetele incontestabile sunt cei doi ponei, mereu admirati de micii vizitatori.

"Orice grup de copii care vine, de-abia il mai poti scoate din gospodaria unde sunt aceste animale si sa le mai explici si restul. Sunt, intr-adevar, o atractie deosebita pentru copii, mai ales pentru cei care stau in oras", a spus muzeograful Janeta Ciocan.

Majoritatea animalelor apartin angajatilor muzeului, care din dorinta de a anima atmosfera muzeului le-au adus acolo. Tot ei se ocupa si de ingrijirea acestora, in timp dobandind reale abilitati. In viitor, ”microferma muzeului” s-ar putea imbogati, dar pentru acest lucru ar fi nevoie de un angajat special.

"Muzeul ne-ar da posibilitatea sa tinem o vaca sau doua, dar in momentul acela deja ne-ar rebui un angajat pe un post special, care stie sa ingrijeasca astfel de animale", a explicat Janeta Ciocan.

Muzeul Satului isi asteapta vizitatori de marti pana duminica, in intervalul orar 10.00-20.00, taxa de intrare fiind de 5 lei pentru adulti si de 2 lei pentru elevi, studenti si pensionari. Vizitatorii pot admira o biserica din Chechis din anul 1630, case de locuit din toate zonele Maramuresului, iar cei mici pot face o plimbare cu poneii.
www.emaramures.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 606
Cuvinte cheie: Baia Mare
pop rodica

Adaugat in urma cu 5028 zile, 22 Iun. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .