poze inflorirea compasiunii in fiin a

Înflorirea Compasiunii în Ființă

Maramures , Baia Mare. Miercuri 27 Iunie 2018 18:00 - Miercuri 27 Iunie 2018
Hotel Mara, Bulevardul Unirii, nr. 11

Categorii: Conferinte si Seminarii , Festivaluri , Targuri

Înflorirea Compasiunii în Ființă

Lumea nu este aici să ne satisfacă. Nicidecum. Lumea nu este aici să facă tot ceea ce vrem noi. Nu. Lumea este aici să ne arate şi ceea ce încă nu vedem. Şi, da. Uneori doare. Dar această durere ne arată că încă nu vrem să renunţăm la ceva. La ceva din care am făcut un element de siguranţă şi de protecţie egotică.

De multe ori, exteriorul invită la reacţie. Şi la conflict. Însă, într-o clipă de claritate, se poate observa că această invitaţie este doar o supunere faţă de iluzia colectivă. Nu este nimic personal la mijloc. Chiar dacă nu pare, niciodată nu a fost nimic personal. În clipa în care se merge dincolo de mecanica identificării cu un eu iluzoriu, apare o privire liberă de subiectivitate, care nu poate fi atinsă de ispitele iluziei egotice.

Şi, astfel, ceea ce înainte reprezenta un prilej de conflict, este acum doar un prilej de înflorire a compasiunii şi a acceptării. Puterea compasiunii este una concretă. În clipa în care compasiunea a luat locul reacţiei mecanice, fiinţa îşi deschide uşile către calm şi eliberare.

Nefiind un produs al cunoaşterii sau al memoriei, compasiunea nu poate fi controlată, prin intenţie sau dorinţă, de către sinele egotic. Compasiunea este transcendentă egoului şi, în această ordine de idei, se poate afirma despre compasiune că este un adevărat indicator al eliberării fiinţei din captivitatea sinelui egotic.

Informaţii organizatorice:
Data: miercuri, 27 iunie 2018
Ora de desfăşurare: 18:00 – 20:00
Locaţia: Hotel Mara, Bulevardul Unirii, nr. 11
Îndrumător: Cătălin Manea
Contribuţie sugerată: 35 Lei

Mai multe detalii: http://catalin-manea.com/baia-mare-inflorirea-compasiunii-in-fiinta/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 572

Eveniment postat de organizator

catalin manea

Adaugat in urma cu 2111 zile, 18 Iun. 2018

Adaugat de CatalinManea

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 86

  • Ai ceva de zis?

    .