poze activitati culturale si religioase la manastirea rohia si catedrala episcopala sfanta treime la 98 de ani de la nasterea lui nicolae steinhardt

Activitati culturale si religioase la Manastirea Rohia si Catedrala Episcopala "Sfanta Treime", la 98 de ani de la nasterea lui Nicolae Steinhardt

Maramures , Baia Mare. Joi 29 Iulie 2010 15:00 - Vineri 30 Iulie 2010

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

vernisaj de icoane


In aceasta perioada se desfasoara a XII-a editie a “Zilelor culturale Nicolae Steinhardt” (Monahul Nicolae Delarohia). Mai multe activitati religioase si culturale au loc la Manastirea Rohia in aceste zile, urmand ca in 30 iulie, ultima zi a evenimentului, manifestarile sa se tina la Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” din Baia Mare.

La Manastirea Rohita au inceput inca de vineri, 23 iulie, o serie de activitati desfasurate in cadrul Scolii de pictura a grupului de iconari "Sfantul Ioan Damaschin". Programul coordonat de catre pictorul Sorin Albu, asistent universitar la Universitatea de Arta si Design din Cluj- Napoca, se va incheia joi, 29 iulie.

Tot in aceasta zi, de la orele 15:00, la Manastirea Rohia se va intruni Colectivul redactional al Integralei Nicolae Steinhardt si directorul editorial al Editurii Polirom pentru a lucra la volumele care urmeaza sa apara in coeditare cu Editura Manastirii Rohia.

Ziua de 29 iulie marcheaza 98 de ani de la nasterea marelui carturar si monah Nicolae Steinhardt. Astfel, de la ora 18:00, dupa Vecernie, se va savarsi la Manastirea Rohia, mai exact la mormantul Parintelui Nicolae, slujba Parastasului, iar de la ora 20:00 la Manastirea Rohita va avea loc Masa rotunda cu tema: "Nicolae Steinhardt si utopiile secolului XX".

“Zilele culturale Nicolae Steinhardt” se vor incheia vineri, 30 iulie, cu doua manifestari programate sa aiba loc la Catedrala Episcopala "Sfanta Treime" din Baia Mare. Astfel, de la ora 12:00, se va tine vernisajul de icoane realizate in cadrul Scolii de pictura si lansarea cartii “Intre viata si carti”, cel mai recent volum aparut din cadrul Integralei N. Steinhardt. Apoi va fi lansat albumul Fundatia N. Steinhardt si Grupul “Sfantul Ioan Damaschin” - 10 ani de activitate, in care este reflectata munca iconarilor in aceasta perioada si colaborarea cu Fundatia N. Steinhardt, in acesti ani.

La evenimentele programate si-au anuntat prezenta: Preasfintitul Iustin Sigheteanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului si Presedinte al Fundatiei Nicolae Steinhard, Adrian Serban, director editorial al Editurii Polirom; membrii Colectivului redactional ai Integralei Nicolae Steinhardt: lector univ. dr. George Ardeleanu, conf. univ. dr. Florian Roatis, pr. conf. univ. dr. Stefan Iloaie, arhim. Macarie Motogna. La eveniment mai participa grupul de iconarii “Sfantul Ioan Damaschin”, membrii Fundatiei Nicolae Steinhardt, monahi, preoti si multi iubitori ai operei si omului Nicolae Steinhardt.
www.emaramures.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 671
Cuvinte cheie: Baia Mare
pop rodica

Adaugat in urma cu 4993 zile, 27 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .