poze one jazz festival de jazz indoor 2019

One Jazz - Festival de Jazz Indoor 2019

Maramures , Baia Mare. Vineri 8 Noiembrie 2019 19:00 - Sâmbătă 9 Noiembrie 2019
Teatrul Municipal Baia Mare, Str. Crișan nr. 8

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

One Jazz Festival 2019, ediția a II-a, care se va desfășura în perioada 8-9 noiembrie 2019 în Teatrul Municipal din Baia Mare, este unul dintre puținele festivaluri independente de jazz din România (nu este finanțat din fonduri publice, doar din sponsorizări, parteneriate și donații).

Biletele se vor pune putea achiziționa online din 25 septembrie 2019, de pe site-ul festivalului https://onejazz.ro.

Pentru că ediția de anul trecut a fost un real succes și s-a desfășurat cu casa închisă, dorim să îmbunătățim ceea am început, prin diversificarea și nuanțarea line-upului compus din 21 artiști consacrați național și internațional, din 5 țări (Italia, Germania, Ungaria, Cehia și România), dintre care amintim: Federico Malaman, Dali Mraz, Sárik Péter, Nicolas Simion, Marius Pop, Sorin Romanescu, Koszorus Krisztina Koszika.


Programul One Jazz Festival 2019, ediția a II-a
Teatrul Municipal Baia Mare

VINERI 8 NOIEMBRIE 2019

19.30 Koszika & The Hotshots (RO)
21.00 Sárik Péter Trió X Bartók (HU)

SÂMBĂTĂ 10 NOIEMBRIE 2018

19.00 Sidewalk Troubadours (RO)
19.45 Nicolas Simion Quartet (DE/RO)
21.00 Dali Mraz Group feat. Federico Malaman & Marius Pop
(CZ/IT/RO)

Koszika & The HotShots(RO): Koszorus Krisztina Koszika – voce, Éltes Áron – saxofon, Cristina László – pian, synth şi backing vocals, Szász Csaba – chitară, Zonda Attila – chitară bass, Asztalos Zsolt – tobe.
Formaţia din Târgu Mureş cântă în minim patru limbi, muzica lor stând de asemenea sub semnul multiculturalităţii. Toţi membrii trupei au o vastă experienţă muzicală, cu background în muzica clasică, rock și jazz, împreună câștigând numeroase premii. Dintre cele mai semnificative premii dobândite de trupă sau de membrii acesteia, merită amintite: Shared Grand Prize la Satu Mare Street Music Festival 2015; Best Singer, Târgu Mureş Jazz Festival 2015 – Koszorus Krisztina; Best Vocalist, Sibiu Jazz Competition 2016 – Koszorus Krisztina; Best Vocal Solist, Johnny Răducanu Jazz Festival 2016 – Koszorus Krisztina; Confirmation of the Year, Muzza Jazz Awards, 2017 – Koszorus Krisztina and Szász Csaba Duo; 2nd place at Satu Mare Street Music Festival, 2014; 2nd place at Jazz in the Park International Jazz Contest, 2015.

Sárik Péter Trió X Bartók (HU): Sárik Péter – pian, Fonay Tibor – bass, Gálfi Attila – baterie.

Péter Sárik Trio a devenit una dintre cele mai populare și prolifice trupe de jazz din Ungaria din ultimii zece ani. După prelucrarea operelor lui Beethoven în stil jazz, Peter Sarik Trio a realizat un album nou cu adaptările lui Bartók Béla. Atmosfera concertelor lor, aduce mai bine cu atmosfera concertelor de pop, sau chiar rock, chiar dacă aceste concerte sunt susținute la Academia de Muzică, sau în cele mai mari săli de concerte. Albumul intitulat Jazz kívánságműsor (Dedicații muzicale de jazz), a fost premiat în 2014, cu prestigiosul Premiu Fonogram (Grammy-ul maghiar) în categoria „albumul de jazz al anului“. Pe lângă premiul câștigat, trupa a mai avut alte trei albume nominalizate, tot în această categorie. Ca şi compozitor, Sárik Péter a atins un succes internaţional semnificativ; compoziţiile lui au ajuns cu regularitate la poziţii pe podium (top trei) la diferite concursuri de compozitori din Statele Unite şi Marea Britanie. Din 2013 el a lucrat ca şi compozitor şi dirijor la Compania Recirquel Newcircus. A compus trei piese pentru Companie până acum în genuri muzicale diferite, de la simfonie la jazz.

Sidewalk Troubadours (RO): Domokos Elöd – trompetă, Domokos Szabi – chitară, Cristian Zaharia - chitară, muzicuță, voce, Forró Erik - Percuţie, Reman Gergely – țambal.
Muzica pe care o cântă este un melanj din multitudinea de stiluri care le stârnesc interesul: jazz, blues, funk, pop, rock…..oricare poate fi o sursă de inspirație.
Domokos Elöd (trompetă) a câștigat concursul de compoziție Liviu Comes în 2017. A colaborat cu Teatrul de păpuși Puck și cu facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul UBB Cluj Napoca. Domokos Szabi (chitară, voce) lucrează ca actor mânuitor de păpuși la Teatrul de păpuși Puck din Cluj Napoca. Este autodidact în domeniul muzicii, a absolvit actoria la facultatea de Teatru și televiziune din cadrul UBB Cluj-Napoca. Cristian Zaharia (chitară, muzicuță, voce) a câștigat Concursul Debutanților în Jazz organizat de Casa de Cultură a Studenților Cluj Napoca în 2016, Festivalul Național de chitară "De la Baroc la Rock" din Sibiu în 2016 și a primit mențiune la Festivalul Internațional de chitară clasică "Eduard Pamfil" în 2017. Forró Erik (percuție), după ce a studiat intensiv mai mulți ani de muzică clasică, a format trupa Jamaga. Datorită succesului avut şi feedback-ului pozitiv, cererea de a cânta în diverse localuri din Cluj a tot crescut, mai apoi extinzându-se la tot mai multe evenimente din țară.

Nicolas Simion Quartet "Crazy world" (DE/RO):
Nicolas Simion – saxofon, Sorin Romanescu – chitară, Tibi Menyhart – chitară bass, Iulian Nicolau – baterie.
Din varianta actuală a proiectului si CD-ului "Crazy World" fac parte următorii muzicieni: saxofonistul și compozitorul Nicolas Simion, care trăiește în Köln, excelentul chitarist Sorin Romanescu, un improvizator foarte original, contrabasistul clujean Tibi Menyhart și talentatul toboşar Iulian Nicolau.
Nicolas Simion, este unul din cei mai reprezentativi jazzmeni pe care i-a dat România, mai mult ca sigur cel mai activ și mai cunosut pe scenele internaționale din ultimele două decenii. Compozitor, saxofonist, clarinetist, lider al unor formații de jazz, aranjor, editor și prezent ca interpret pe circa 60 de discuri, multe apărute sub eticheta 7 Dreams Records pe care a creat-o în Germania, la Köln, unde s-a stabilit de aproximativ 20 de ani, brașoveanul Nicolas Simion se bucură de notorietate internațională și respect, devenind astfel muzicianul român de gen cu cea mai bogată discografie, lui conferindu-i-se de altfel, în primii ani ai mileniului, Premiul pentru cel mai valoros muzician român din diaspora.
A cântat împreună cu instrumentişti europeni şi americani foarte buni, cum ar fi Victor Jones, Peter Perfido, Lee Konitz, Tomasz Stanko, Lonnie Plaxico, Charlie Mariano, Archie Shepp, Mal
Waldron, Jancsi Körössy, cu care a înregistrat mai multe CD-uri apărute în Germania, Austria, USA, Polonia și Ungaria. A realizat turnee și concerte în Germania, Elveția, Austria, SUA, Japonia, Franța, Italia, Grecia, Polonia, Anglia, Belgia.

Dali Mraz Group (CZ/IT/RO): Dali Mraz – baterie,
Federico Malaman – chitară bass, Marius Pop – chitară.

Dali Mraz, liderul grupului, este compozitor, baterist, co-fondator al unei platforme europene de studii avansate, membru al societăţii QQ Studio. A colaborat cu nume sonore ale industriei muzicale moderne precum Scott Kinsey, Susanne Vega, Fernando Saunders, Martin Miller sau Federico Malaman, pentru a aminti doar câteva. În prezent, lucrează de ambele părți ale Atlanticului iar ultimul său album, Level 25, a devenit un succes în Canada și în Statele Unite, fiind acceptat pe una din platformele de top din domeniul percuției, Drumeo, devenită și partener oficial al albumului. De asemenea, Dali și-a câștigat locul în categoria “A” a unora dintre cele mai mari companii producătoare de baterii din lume, precum: DW Drums, Zidljian Cymbals, Vic Firth sau Remo.

Federico Malaman - basist, contrabasist și aranjor italian. Extraordinara sa versatilitate i-a permis câștigarea unui loc de muzician foarte apreciat și solicitat de studio, acesta devenind concomitent și un reper al scenei internaționale contemporane de jazz fusion-progressive, un virtuoz al basului electric. Federico este în prezent, unul dintre cei mai urmăriți muzicieni și profesori de instrument ai lumii virtuale. De-a lungul periplurilor sale muzicale, Federico a avut onoarea de a performa alături de artiști de top precum George Benson, Solomon Burke, Wilson Pickett, Al Jarreau, Kid Creole, Zucchero, Lucio Dalla, Ron, Renato Zero, Claudio Baglioni, Enrico Ruggeri, Gianni Morandi, Giorgia, Gianna Nannini, Fabio Concato, Virgil Donati, Billy F. Gibbons (ZZ Top), Jean-Paul "Bluey" Maunick (Incognito).

Marius Pop este un compozitor, instrumentist şi vocalist român, iniţiatorul proiectului musical jazz-fusion, The M Theory. Marius Pop e unul dintre cei mai buni chitariști români din zilele noastre. Pe lângă propriile materiale discografice, a apărut și pe albumele unor toboșari renumiți în scena europeană, precum Dali Mraz sau Oliver Zisko. Marius Pop este unul dintre cei 20 de chitarişti şi singurul din România din peste 1000 de participanţi care au fost selectaţi de juriu pentru a intra în finala online a Guitar Idol. Ceilalţi finalişti au fost selectaţi în funcţie de un număr de alte criterii cum ar fi vizionări pe YouTube sau număr de voturi din partea publicului. Marius a obținut, printre altele, locul 1 la Festivalul de Jazz de la Sibiu, în 2007 cu proiectul Headliner. Marius Pop este primul chitarist român acceptat ca instructor la GuitarMasterclass.net, cel mai reputat site, cu peste 10.000 de studenți plătitori, dedicat celor care vor să aprofundeze chitara. Marius a fost producătorul muzicianului de nai Damian Drăghici, câștigătorul premiului Grammy, la albumul „Gipsy Rock: Change or Die”.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/372490320332108/?event_time_id=372606256987181

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1335
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Baia Mare
corina hebristean

Adaugat in urma cu 1851 zile, 21 Oct. 2019

Adaugat de corina.heb

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1014

  • Ai ceva de zis?

    .