poze sighetenii au reintrodus turca in circuitul jocurilor sportive

Sighetenii au reintrodus turca in circuitul jocurilor sportive

Maramures , Sighetu Marmatiei. Luni 23 August 2010 09:00

Categorii: Jocuri si Concursuri , Alte Evenimente

Turca este un joc care leaga generatii

Asociatia “Nordica” organizeaza un turneu municipal si apoi unul national

“Cei care au copilarit la oras, isi amintesc de jocul din cauza caruia vecinii bateau in usa parintilor pentru geamurile sparte, de cel jucat dupa ploaie pentru ca fotbalul ne-ar fi atras pedeapsa pentru hainele murdarite, de jocul pentru care mamele ramaneau fara maturi”. Astea sunt cuvintele cu care, pe website-ul ei, Asociatia “Nordica” isi incepe pledoaria pentru “turca” si pentru reintroducerea ei in circuitul jocurilor sportive, pledoarie care a prins si a facut ca un numar considerabil de tineri si mai putin tineri, sa iasa pe terenul sportiv al orasului sau pe platourile Solovanului pentru cate o partida.
“Turca este un joc care leaga generatii< l-au jucat bunicii si parintii nostri, l-am jucat si noi si e firesc sa-l predam copiilor nostri”, spune Mihail Gerald Manole, initiatorul miscarii. “In primavara si vara acestui an, am organizat competitii de turca in care am angrenat in primul rand sighetenii, dar si tineri din alte judete si chiar din alte tari care si-au petrecut vacanta in Maramures.

Entuziasmul jucatorilor a facut ca sa facem cercetari pentru a gasi varianta initiala a regulamentului jocului si am construit un sistem competitional, pe grupe de varsta si echipe”.

Va fi organizat un Campionat Municipal

Daca pana in prezent au fost organizate doar meciuri amicale, membrii asocitiei intentioneaza ca in lunile urmatoare sa organizeze un Campionat Municipal. ~nteresant este ca ideea Asociatiei “Nordica” a fost primita cu entuziasm si de alte organizatii neguvernamentale din tara care, la randul lor, vor organiza campionate locale ca pe urma, la primavara, castigatorii sa se confrunte la Sighetu-Marmatiei in cadrul unui Campionat National. “Deocamdata este vorba de colaboratori si parteneri ai asociatiei noastre din Baia Mare, Cluj-Napoca, Timisoara, Suceava si Covasna, dar avem semnale si din alte judete ale tarii si chiar din Ungaria, de la organizatii care ar dori sa se alature demersului nostru de a reintroduce turca in randul jocurilor sportive si in circuitul competitional national si, de ce nu, international”.
www.sighet-online.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=11178:sighetenii-au-reintrodus-turca-in-circuitul-jocurilor-sportive&catid=38:sport&Itemid=134

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 582
Cuvinte cheie: Sighetu Marmatiei
pop rodica

Adaugat in urma cu 4996 zile, 21 Aug. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .