poze a fost lansat site ul o ora pentru democratie

A fost lansat site-ul O ora pentru democratie

Mehedinti , Drobeta-Turnu Severin. Vineri 24 Aprilie 2015 17:00 - Vineri 24 Aprilie 2015

Categorii: Inaugurari , Alte Evenimente

A fost lansat site-ul O ora pentru democratie - platforma primului proiect de educatie din Romania inspirat de modelul democratiei participative elvetiene

Incepand de luna aceasta, site-ul www.orapentrudemocratie.ro este activ si poate fi accesat de catre toti cei interesati de proiectul „O ora pentru democratie”. Prin intermediul site-ului, echipa de proiect asigura comunicarea transparenta, regulata si relevanta a tututor aspectelor care tin de etapele de desfasurare a proiectului din Drobeta-Turnu Severin, cat si informatii de interes general, rezultate ca urmare a cercetarilor efectuate in cadrul programului.

Site-ul www.orapentrudemocratie.ro are un dublu rol - de prezentare si agregare a informatiilor privind democratia participativa si de informare cu privire la derularea activitatilor proiectului. Pe masura ce proiectul va fi implementat, el va oferi publicului acces la ultimele rezultate ale cercetarilor efectuate, structura si analiza programului educational, detalii despre pregatirea seminarului national programat pentru anul viitor, organizarea dezbaterilor publice si activitatile realizate de elevii implicati.

In cadrul sectiunii „Resurse” sunt incluse mai multe informatii privind democratia participativa, inclusiv exemple de bune practici din Elvetia, exemple de organizatii de profil si interviuri cu experti in domeniu.

„Acest site se adreseaza tinerilor si persoanelor implicate care doresc sa schimbe prin actiuni concrete comunitatea in care traiesc, cu alte cuvinte, tuturor celor care pretuiesc libertatea si democratia. Avem incredere ca platforma va deveni un punct de referinta care sa confirme, inca o data, puterea implicarii si a democratiei”, a declarat Ion-Constantin SOLGA, Managerul Proiectului „O ora pentru democratie”.

Echipa proiectului si-a propus ca platforma digitala alcatuita din website-ul www.orapentrudemocratie.ro si conturile de social media aferente, sa devina, in scurt timp, o comunitate on-line a celor interesati de subiectul democratiei participative, care doresc sa contribuie cu solutii pentru rezolvarea problemelor comunitatii din care fac parte.

Partenerii media ai proiectului „O ora pentru democratie” sunt: Agerpres, Radioteleviziunea Severin, Televiziunea Online DTS, Portaluldestiri.net si Radio Galaxy.

Proiectul „O ora pentru democratie” isi propune crearea de oportunitati, cu ajutorul expertizei elvetiene, pentru tinerii din Drobeta-Turnu Severin, cu scopul de a intelege democratia participativa si de a se implica in comunitatea din care fac parte. „O ora pentru democratie” va implica direct 210 elevi de liceu si mai multe institutii locale din Drobeta-Turnu Severin, pe durata a 18 luni. Proiectul implica dezvoltarea si implementarea unui program-pilot de educatie democratica, ce va imbina metode de educatie formala, cu tehnici de instruire non-formala.

„O ora pentru democratie" este realizat de Asociatia Miscarea pentru Actiune si Initiativa Europeana, in parteneriat cu Asociatia Romano-Elvetiana pentru Integrare si trei licee din Drobeta Turnu – Severin: Colegiul National Pedagogic „Stefan Odobleja”, Colegiul National „Gheorghe Titeica” si Colegiul Tehnic „Decebal”.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati:

Lavinia UDREA – Responsabil Promovare
Tel: 0762 648 749
E-mail: lavinia.udrea@orapentrudemocratie.ro
www.orapentrudemocratie.ro
facebook.com/OrapentruDemocratie


Mai multe detalii: http://www.orapentrudemocratie.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 808
streetwisepr

Adaugat in urma cu 3288 zile, 24 Apr. 2015

Adaugat de StreetwisePR

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 65

Alte Evenimente din Drobeta-Turnu Severin
zilele severinului 2024

Zilele Severinului 2024

Mehedinti, Drobeta-Turnu Severin. 10 Mai 2024 - 12 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .