poze concert cameral geografii amestecate

Concert cameral GEOGRAFII AMESTECATE

Mures , Sighisoara. Marţi 24 Noiembrie 2015 18:00
Sala festivă a Primăriei Municipiului Sighişoara

Categorii: Muzica si Concerte

Concert Cameral GEOGRAFII AMESTECATE

Marţi, 24 noiembrie 2015, ora 18, va avea loc în Sala festivă a Primăriei Municipiului Sighişoara recitalul cameral intitulat GEOGRAFII AMESTECATE, susţinut de muzicienii Eva Butean – pian, Radu Dunca – vioară, Ovidiu Costea – violă şi Vlad Raţiu – violoncel.

Sintagma titlului concertului GEOGRAFII AMESTECATE face referire la programul ce-l alcătuieşte, cuprinzând creaţii ale compozitorilor de pe meridiane diferite şi din epoci stilistice diferite. Acesta este alcătuit din: Nocturna op. 27 în re bemol major de Frédéric Chopin, Carillon noturne de George Enescu, Ricorrenze pentru trio de coarde de Adrian Pop, Dansuri româneşti pentru vioară şi pian de Béla Bartók şi Cvartetul cu pian nr. 2 în re major de Ludwig van Beethoven.

Începând cu ediţia 2014, Academia Sighişoara este co-finanţată, pentru trei ani consecutivi, de Elveţia prin intermediul Programului de Cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse; primele 20 de ediţii anterioare ale Academiei Sighişoara, susținute prin inițiativa și strădania admirabilă a Asociației Cultura Viva Sighișoara din Berna, au beneficiat în special de suportul şi generozitatea oamenilor de afaceri elveţieni din România.
Compozitorul Adrian Pop, coordonator de proiect din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, sintetizează: „Academia Sighişoara este un proiect cu tradiţie într-un oraş-minune, în care tradiţia este însuşi duhul locului. Arhitectura burgului Sighişoara, în care parfumul medieval şi-a aflat parcă temeiuri miraculoase, rezonează vară de vară de sunetul muzicii clasice: întâlnirea tinerilor cu maeştrii de-a lungul a două săptămâni de august e un minunat prilej de conlucrare şi admiraţie, de împărtăşire a tainelor interpretării şi creaţiei muzicale, de trăire şi autodepăşire prin artă. Concertele maeştrilor şi cele ale tinerilor răsfaţă publicul tot mai receptiv al Sighişoarei şi al celor veniţi special spre a se bucura de muzică şi atmosferă.”

În anul 2015, în cadrul cursurilor de vară de la Sighişoara au participat 59 de tineri muzicieni din ţară şi străinătate, luând contact cu profesori şi interpreţi de renume mondial, asistând la concerte de înaltă ţinută artistică, iar la finalul acestei perioade susţinând ei înșiși concerte, ca rod al muncii din cele două săptămâni muzicale.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 550

Eveniment postat de organizator

corina ceclan

Adaugat in urma cu 3070 zile, 23 Nov. 2015

Adaugat de Corina14606

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 7

Alte Evenimente din Sighisoara
festivalul medieval sighisoara 2024

Festivalul Medieval Sighisoara 2024

Mures, Sighisoara. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .