poze dincolo de ganduri dincolo de minte

Dincolo de gânduri, dincolo de minte

Neamt , Piatra Neamt. Marţi 20 Octombrie 2015 18:00 - Marţi 20 Octombrie 2015
Hotel Central Plaza

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri

Dincolo de gânduri, dincolo de minte - Conferinţă spiritualitate Piatra Neamţ

Prin supunerea mecanică faţă de gânduri, se persistă în identificarea cu fluctuaţiile evidente de la periferia fiinţei, ceea ce nu îi permite omului să se scufunde în Centrul Infinit al Fiinţei, din care întreaga fiinţă şi-a început dezvoltarea.

Nu este vorba despre a emite noi teorii sau despre a construi noi tehnici de meditaţie sau control. Este vorba despre a transcende orice metodă, orice şablon şi orice ansamblu de idei care nu îi permit omului să se unească în mod conştient cu Liniştea Intrinsecă din care provine.

Bineînţeles, gândul este o formă. Poate fi măsurat, localizat şi analizat. Fiind o formă, este o finitate. Fiind o finitate, nu poate cuprinde sau exprima Infinitul Fără Formă din care provin toate formele. Liniştea nu este o formă. Lipsită de vibraţii şi, implicit, de fragmente, Liniştea nu este o frecvenţă sau o dimensiune. Este Nonforma Infinită din care provin toate formele/finităţile.

În această ordine de idei, se poate observa că aceasta nu este o invitaţie la a construi noi teorii pentru eliberarea de gânduri. Transcenderea gândurilor nu se face prin gânduri. Bineînţeles, raportarea şi identificarea cu gândurile, formează un aspect esenţial în explorarea intelectuală a mecanismului existenţial.

Însă, ceea ce este dincolo de gânduri, nu poate fi înţeles, cunoscut sau exprimat. Nonforma este intrinsecă, fără cauză, fără pereche. Tocmai de aceea, nu poate fi atinsă sau influenţată de mişcarea continuă de la nivelul formei. Aşadar, aceasta este o invitaţie la Eliberare. Dincolo de orice gând, dincolo de orice concept, dincolo de orice poveste mentală.

Nemişcarea din care provine mişcarea.
Nemanisfestatul din care provine manifestatul.
Liniştea din care provine sunetul.
Ceea Ce Nu Are Formă din care provine forma.
Unicul Sine. Acelaşi. Neschimat. Infinit.

Dincolo de gânduri, nu există interpretare. Odată cu eliberarea de identificarea inconştientă cu gândurile, răsare spontan o prezenţă conştientă, care nu depinde de vreo convingere, idee sau gând. Această prezenţă deja este. Dincolo de orice identitate superficială, dincolo de orice sine temporar, Tu eşti această prezenţă. Prezenţa fără frică, durere şi suferinţă. Prezenţa fără formă, care se exprimă printr-o formă.

Ceea ce crezi că eşti, nu îţi permite să fii Ceea Ce Eşti Cu Adevărat, în mod conştient.

Mai multe detalii: http://catalin-manea.com/dincolo-de-ganduri-dincolo-de-minte-satu-mare-piatra-neamt/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 675

Eveniment postat de organizator

catalin manea

Adaugat in urma cu 3124 zile, 30 Sep. 2015

Adaugat de CatalinManea

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 86

  • Ai ceva de zis?

    .