poze festival florile ceahlaului 2011

Festival:"Florile Ceahlaului - 2011 "

Neamt , Piatra Neamt. Sâmbătă 5 Martie 2011 20:00
Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”

Categorii: Festivaluri

Câştigătorul va fi distins cu Trofeul “Florile Ceahlăului”, în valoare de 1000 lei.

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” organizează, în perioada 5-6 martie, o nouă ediţie a Festivalului-concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineret „Florile Ceahlăului”. Manifestarea, desfăşurată sub egida Consiliului Judeţean Neamţ, se adresează copiilor şi tinerilor solişti vocali de muzică populară din România, cu vârste cuprinse între 8 şi 25 ani.
Atât la preselecţie, cât şi la concurs, tinerii interpreţi trebuie să prezinte o doină (o lucrare din categoria genului epic sau a cîntecului ceremonial), o piesă autentică reprezentativă din zona etno-folclorică de provenienţă a concurentului (nu din repertoriul consacrat), interpretată cu acompaniament instrumental şi descrierea zonei folclorice pe care o reprezintă, a costumului popular sau a unui obicei. Concurenţii trebuie să aibă pregătită şi o altă piesă muzicală la care juriul poate apela pentru o mai bună evaluare.
Pentru fiecare dintre cele două secţiuni ale Festivalului-concurs se vor decerna câte trei premii (Premiul I - 700 de lei, Premiul II – 500 de lei, Premiul III – 300 de lei) şi o menţiune, în valoare de 200 de lei.

Mai multe detalii: http://www.descopera-judetul-neamt.ro

Comenteaza pe Facebook
andra elena

Adaugat in urma cu 4804 zile, 28 Feb. 2011

Adaugat de salexandra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1700

  • Ai ceva de zis?

    .