poze festivalul filmul de piatra editia a ii a

Festivalul Filmul de Piatră - Editia a II-a

Neamt , Piatra Neamt. Joi 6 Ianuarie 2011 19:00 - Duminică 9 Ianuarie 2011
Teatrul Tineretului

Categorii: Festivaluri

Singurul festival de film unde te-asteptam sa vii cu chef de filme, muzica si distractie, cu echipamentul de schi SI cu costumul de baie!

Filmul de Piatra îşi asumă rolul de-a strânge la un loc cele mai bune filme realizate de tineri români şi moldoveni (studenţi, profesionişti sau amatori).
Autorii filmelor selectate vor fi invitaţi la Piatra Neamţ între 6 şi 9 ianuarie 2011 pentru un festival inedit, în care se va pune accentul pe networking, schimb de experienţă şi workshop-uri, la care se adaugă sporturi de iarnă şi numeroase evenimente speciale.

Fiind, încă de la prima ediţie, un festival al descoperirilor (dintre cele 9 filme premiate 5 au fost proiectate în premieră şi aparţin unor autori care nu au studii cinematografice), Filmul de Piatră a construit un concept prin care sa ajute tinerii cineaşti să evolueze, să se cunoască între ei şi sa-şi promoveze filmele în festivaluri.

Filmele selectate la a doua ediţie au şansa de a fi proiectate la Londra şi Toronto, în festivalurile de film românesc organizate de Centrul Cultural Român al Fundaţiei Raţiu şi, respectiv, de ToRo Arts. De asemenea, ele vor fi prezente în standul României la cel mai important festival de film de scurt-metraj din lume, la Clermont-Ferrand, printr-o colaborare cu Asociaţia Este'n'Est. Pe lângă aceste parteneriate oficiale, organizatorii Filmul de Piatră vor recomanda filmele festivalurilor partenere, şi vor anunţa autorii filmelor despre deadline-uri şi posibilităţi de înscriere.

Filmul de Piatră este organizat FilmLab cu ajutorul unei echipe de voluntari condusă de regizorul Andrei Dăscălescu (autorul specialului documentar "Constantin şi Elena"), directorul festivalului.

Mai multe detalii: http://www.filmuldepiatra.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 616
Cuvinte cheie: Piatra Neamt
iulia kacser

Adaugat in urma cu 4856 zile, 02 Ian. 2011

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

  • Ai ceva de zis?

    .