poze caravana nato sose te in parcarea ploie ti shopping city

Caravana NATO sosește în parcarea Ploiești Shopping City

Prahova , Ploiesti. Miercuri 13 Mai 2015 11:00

Categorii: Alte Evenimente

Aproximativ 400 de militari americani, cu peste 80 de mijloace tehnice, din Batalionul 2 Cavalerie, se vor deplasa, in zilele de 13 si 14 mai, de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, la Cincu, judeţul Braşov, în vederea participării la exerciţiul „Sarmis 15”.

În localităţile Ploieşti, Sinaia şi Braşov, militarii americani, împreună cu militari români din Forţele Terestre, vor organiza activităţi de cooperare civili-militari, denumite generic „Asigurând viitorul, onorăm trecutul” (Honnoring the past as we are building the future).
În Ploieşti, miercuri, 13 mai, între orele 15.30-19.00, sunt organizate, la Mall Shopping City, o ceremonie de bun venit, o expoziţie statică a echipamentelor de luptă americane şi româneşti, un stand de promovare a carierei militare şi activităţi sportive între militarii americani şi români (meci de fotbal cu militari din Baza 2 Logistică „Valahia” din Ploieşti şi de baschet cu elevi din Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza), la baza sportivă Decathlon.
Joi, 14 mai, între orele 10.00-11.30, în Sinaia, militarii români şi americani vor omagia memoria piloţilor americani căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial, la placa memorială aflată la intrarea în oraş, şi vor participa la ceremonia militară de depunere de coroane de flori la monumentul Eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial din Piaţeta Vulturii Libertăţii.
În intervalul orar 15.00-18.00, în Braşov, publicul este invitat să asiste la ceremonia de bun venit şi să vizioneze expoziţia statică a echipamentelor de luptă americane şi româneşti şi standul de promovare a carierei militare, în Piaţa Bibliotecii Judeţene George Bariţiu.
La activităţi sunt invitaţi să participe oficialităţi americane şi române, reprezentanţi ai administraţiei publice din oraşele gazdă şi ai mass-media.
***
1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă, vor participa, în perioada 15 mai – 6 iunie, la exerciţiul multinaţional de instruire prin simulare reală şi cu trageri de luptă „Sarmis 15”, în garnizoana Braşov şi la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 854
Cuvinte cheie: Ploiesti

Eveniment postat de organizator

alexandru ardelean

Adaugat in urma cu 3244 zile, 11 Mai. 2015

Adaugat de public.advisors

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 156

  • Ai ceva de zis?

    .