poze noaptea muzeelor in ploiesti

Noaptea Muzeelor in Ploiesti

Prahova , Ploiesti. Sâmbătă 19 Mai 2012 18:30

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Incursiune în geologia petrolieră

Expoziția “Incursiune în geologia petrolului“aduce în atenția publicului obiecte de patrimoniu remarcabile prin raritate și autenticitate, încercând să creioneze harta geologiei românești în domeniul petrolului în perioda 1882 –1948.
Vor fi regăsite într-o cromatică atractivă hărți și secțiuni geologice originale ale unor vechi șantiere petrolifere și gazeifere, albume foto din campanii geologice din țară și străinătate, fotografii remarcabile ale unor specialiști din domeniu, cursuri predate de geologi de marcă în școlile de profil, documente și publicații de specialitate, imagini cu șantiere noi intrate în exploatare în urma efectuării cercetărilor geologice.
Dintre personalitățile prezentate amintim pe Gregoriu Ștefănescu, Grigore Cobalcescu, Ludovic Mrazec, Gheorghe Munteanu-Murgoci, Ion Popescu-Voitești, George Macovei, Valeriu Patriciu.
Printre materialele deosebite expuse se remarcă prima hartă geologică a zonelor petrolifere din România (1905), “Harta geologică a României Mari”-1920, “Cursul de Geologie și Mineralogie de la Școala Națională de Poduri și Șosele” (rezumat), predat de Dr. George Macovei, 1912 – 1913, Statutul Societății Române de Geologie,1930, Anuarul Institutului Geologic al României, Memoriile Institutului de Geologie.


Program Noaptea Muzeelor: 18.30 - 24.00
Adresa: Str. Dr. Bagdasar, nr. 8, Ploiești
Tel: 0244.597585
muzeu.petrol@petrom.com

Acces gratuit

Mai multe detalii: http://www.noapteamuzeelor.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 716
Cuvinte cheie: Ploiesti
daniela

Adaugat in urma cu 4332 zile, 18 Mai. 2012

Adaugat de daniela dulce

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3087

  • Ai ceva de zis?

    .