poze ploiesti jazz festival 2017

Ploiesti Jazz Festival 2017

Prahova , Ploiesti. Miercuri 22 Noiembrie 2017 21:00 - Duminică 26 Noiembrie 2017
Filarmonica Paul Constantinescu - Ploiesti

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Născut la Buenos Aires, în 1975, Mariano José Castro începe studiul pianului și al chitarei la vârsta de 9 ani.

În 1993, intră la Conservatorul Muzical Melani din Buenos Aires unde studiază în paralel cele două instrumente. Se perfecționează sub îndrumarea unor nume precum: Vera Anosova (Rusia), Rubén Ferrero (Argentina), Norman Simmons (SUA), Nicolás Ledesma (Argentina).
În cariera sa de interpret, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock, folclor și muzică clasică, precum și ca solist de pian și chitară.
Din anul 2008, face parte din grupul „Narcotango”, recunoscut la nivel mondial, care realizează o fuziune între tango, jazz și muzică electronică. Împreună cu „Narcotango” a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 și 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Alături de „Narcotango”, dar și ca solist la pian și chitară are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.
În cariera sa de compozitor și orchestrator, scrie aranjamente muzicale și compune pentru mai mulți artiști interpreți. De referință este participarea sa ca și compozitor la ultimele două albume ale trupei „Narcotango”, unul dintre acestea, Limanueva, fiind nominalizat la Premiile Latin Grammy în 2010, la categoria Cel mai bun album de tango.
În 2014, la un an după stabilirea sa în România, i se cere să scrie aranjamentele pentru programul turneului Duelul Viorilor, cu participarea violoniștilor Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru. A ales să scrie o versiune originală a Anotimpurilor de Piazzolla care a avut mare succes la publicul român.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 894
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Ploiesti
lavi

Adaugat in urma cu 2372 zile, 21 Oct. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Ploiesti
comedia burlac la 40 de ani

Comedia „Burlac la 40 de ani"

Prahova, Ploiesti. Sâmbătă 20 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .