poze  muzicieni japonezi la castelul peles

Muzicieni japonezi la Castelul Peleş

Prahova , Sinaia. Sâmbătă 29 Septembrie 2012 17:00 - Sâmbătă 29 Septembrie 2012
Sala de muzică a Castelului Peleş

Categorii: Muzica si Concerte

Violonista Mayuko Yshigamy, soprana Ayuko Yoshikuni, saxofonista Hiroko Yamakawa, acompaniate de pianistele Shoko Ota şi Livia Tudor vor interpreta opusuri de: Ludwig van Beethoven, Charles Gounod, Ottorino Respighi, Fernande Decruck şi Sadao Bekku. Serata se înscrie în cadrul ediţiei a II a a Stagiunii „Sunetul muzicii”, organizată de Muzeul Naţional Peleş, ExcesMusic şi Radio România Cultural.

Câştigătoarea concursului Romania International Music Competition de la Tokyo a fost anul trecut violonista Mayuko Yshigamy. Ea are 21 de ani şi studiază vioară de 16 ani. A susţinut numeroase recitaluri şi a fost solistă a unor importante ansambluri: Filarmonicile din Tokyo, Sendai, Osaka şi Kyoto.

Saxofonista Hiroko Yamakawa este din Tokyo, a absolvit colegiul de muzică din Showa, a obţinut mai multe premii la concursuri internaţionale, iar după ce s-a remarcat anul trecut la concursul Romania International Music Competition acum participă la primul ei turneu european.

Secţiunea de muzică vocală a concursului Romania International Music Competition, a fost câştigată anul trecut de soprana Ayuko Yoshikuni. A studiat cu Uwe Heilmann la Universitatea de arte din Okinawa şi s-a perfecţionat la Tokyo cu Mariella Devia şi la Viena cu Julia Conwell.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută de la Muzeul Naţional Peleş, tel. 0244310 918, interior 129 – secţia Relaţii publice sau completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-viii-editia-a-ii-a/

Parteneri: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul „Oportunităţi la tine acasă”, Asociaţia Rădăcini Culturale şi Camera de Comerţ şi Industrie România - Japonia.

Finanţator: Administraţia Fondului Cultural Naţional

Parteneri media: Port.ro, Liternet.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural, B 24 FUN, Muzica bună.ro, Zile şi Nopţi.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 743
Cuvinte cheie: Sinaia
gabriela

Adaugat in urma cu 4214 zile, 14 Sep. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 803

  • Ai ceva de zis?

    .