poze sambata are loc un mare spectacol de calarie

Sambata are loc un mare spectacol de calarie

Satu-Mare , Botiz. Sâmbătă 14 August 2010 11:00

Categorii: Jocuri si Concursuri

fiecare tur de pista este cronometrat

Sambata, 14 august, la Centrul de calarie al Clubului sportiv “Horses Sylvania” din Botiz, in zona “Sub padure”, are loc etapa nationala a Concursului ecvestru de anduranta.

Aceasta este editia a treia, dupa ce primele doua au fost organizate in judete din tara cu traditie in cresterea cailor de rasa si calarie.
Vor fi doua probe si anume una de 30 kilometri (km) iar cea de-a doua de 80 km. A doua proba conteaza pentru calificarea la Balcaniada din Turcia. Calaretii vor parcuge un traseu de 10 kilometri ce poate fi vazut aproape in intregime de catre spectatori, dupa care vor face o pauza in care medicul va examina caii si, daca totul este in ordine, se trece la tura a doua. Pornirea in prima proba, cea de 30 kilometri are loc la ora 11, iar la cea de-a doua, de 80 kilometri, in jurul orei 12. Desigur, fiecare tur de pista este cronometrat iar clasamentul se va intocmi in functie de tipul in care calaretul si calul au parcurs intreaga distanta.

“Sufletul” clubului si al concursului este Heidel Attila

“Sufletul” clubului de calarie si organizatorul concursului este Heidel Attila, care cu calul sau Roby, de 7 ani, s-a clasat al doilea la editia de la Miercurea Ciuc parcurgand 60 km in doua ore. Inainte cu doua saptamani de acest concurs a castigat etapa a II-a a Concursului national desfăşurat la Radauti, unde a avut un traseu de “numai” 40 km.
Heidel Attila este pasionat de cai de copil, de ocupa de ei de peste 35 de ani, iar la 18 ani si-a cumparat primul cal cu 18.000 lei, iar aceasta achizitie i-a transformat pasiunea in afacere. A facut tranzactii cu zeci de mii de cai pe care i-a vandut in strainatate pentru sport si macelarii. In prezent are 23, din care 15 sunt pentru sport, iar restul pentru tractiune.
Impreuna cu doi prieteni de-ai lui, a construit o baza sportiva la Botiz, “Horses Sylvana”, la care organizeaza acest concurs.
Heidel Attila s-a nascut in 25 august 1960 in Satu Mare, este casatorit si are, impreuna cu sotia, doua fete.

www.informatia-zilei.ro/new/2010/08/10/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 991
Cuvinte cheie: Botiz
pop puiu

Adaugat in urma cu 5005 zile, 12 Aug. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

  • Ai ceva de zis?

    .