poze tabera de creatie de la hodod

Tabera de creatie de la Hodod

Satu-Mare , Hodod. Luni 5 Iulie 2010 08:00 - Vineri 16 Iulie 2010

Categorii: Alte Evenimente

Peste 20 de artisti plastici lucreaza timp de doua saptamani la conacul Degenfeld

In perioada 2-16 iulie 2010, in Centrul Eclesiastic, Cultural si de Invatamant al Fundatiei Degenfeld din Hodod, fostul conac al fostului nobil al locului, in organizarea Consiliului Judetean Satu Mare, Asociatiei Artistilor Plastici “Casa Creatiei Sătmărene” si Fundatiei Religioase de Tineret si de Cultură Degenfeld, are loc o tabara de creatie dedicata artistilor plastici. Duminica acestia au vernisat o expozitie colectiva cu lucrari aduse in tabara. La plecare ne vor arata ce au lucrat.

Din Satu Mare participa Gergely Csaba, Tillinger Stefan, Katona Gábor, George Dan, Aurel Tent, Szodoray Parádi Hajnalka, Cristina Moldovan, Vasile Kóter, Iosif Foris, Oana Pop, Török Éva, Lakatos Miklós, Alexandra Tripon, Alexandra Chereches, Liliana Zimbru. Li se alatura Deák János (Baia Mare), Cristina Petria (Tg, Mures), Ana Calugaru (Cluj-Napoca), Ignácz Magdolna, Bihari Beatrix Renáta, Makkai József, Belánszky Demkó Beáta si Benkő László (Ungaria). Ei sunt cazati in camere comune, in stil de cantonament sportiv, cu exceptia celor trei domni care si-au adus sotiile in tabara.
Si ne puteti crede pe cuvant ca oamenii astia nu stau degeaba. D-na Cristina Petria ne-a si aratat lucrari aflate in diverse stadii de executie. In fiecare zi artistii ies la lucru in curtea generoasa a centrului, care ofera niste copaci batrani de toata frumusetea, sau pe dealurile din imprejurimi, cu peisaje de o splendoare intr-adevar picturala. Servesc masa de trei ori pe zi si schimba impresii, idei si tehnici, ca intr-o veritabila familie spirituala, dincolo de granitele de varsta sau scoala artistica. In zilele ce vin vor face excursii cu caruta la Dobra si la Lelei, vor visa frumos, departe de lumea dezlantuita, si-si vor expune visele si sensibilitatea in lucrari.
La vernisaj au participat Felician Pop, directorul Casei Creatiei, si protopopul reformat Nagy Sandor, presedintele Fundatiei care-i gazduieste pe creatori. N-au lipsit nici aici momentele muzicale, asigurate de clarinetistul Raul Curac de la Liceul de Arta din Satu Mare.

www.informatia-zilei.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 727
Cuvinte cheie: Hodod
pop rodica

Adaugat in urma cu 5038 zile, 04 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .