poze sarbatoarea sfintii apostoli petru si pavel ziua personalului din penitenciare

Sarbatoarea Sfintii Apostoli Petru si Pavel, ziua personalului din penitenciare

Satu-Mare , Satu Mare. Marţi 29 Iunie 2010

Categorii: Alte Evenimente

Cei mai potriviti ocrotitori ai sistemului penitenciar din Romania

In 29 iunie este ziua personalului din Administratia Nationala a Penitenciarelor, zi care coincide cu sarbatorirea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, care sunt considerati ocrotitorii inchisoriilor din Romania.
Datorita vietii pe care au avut-o Sfintii Apostoli Petru si Pavel au fost considerati a fi cei mai potriviti ocrotitori ai sistemului penitenciar din Romania.
In acest an, in saptamana premergatoare acestei sarbatori, in cadrul Penitenciarului Satu Mare s-au organizat o serie de activitati cu si pentru persoanele private de libertate. Este vorba despre competitii sportive, vizite la Muzeul Judetean Satu Mare sau vizite la manastiri.
Totodata cadrele unitatii au organizat in perioada 23-25 iunie “Cupa Penitenciarului”, activitate constand intr-o serie de competitii sportive la care au fost invitate sa participe unitati din garnizoana precum si reprezentanti ai presei locale.
Sfintii Apostoli Petru si Pavel se bucura de o cinste deosebita din partea Bisericii, datorita faptului ca au fost “capetenii apostolilor ” si “lumii invatatori”, contribuind prin ravna lor, la raspandirea cuvantului evanghelic in multe parti ale lumii. Biserica a luat hotararea de a-i pomeni in aceeasi zi, fiind calauzita de cursul istoric al evenimentelor. Ambii au primit cununa martirului in ziua de 29 iunie a anului 67.

www.informatia-zilei.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 328
Cuvinte cheie: Satu Mare
pop puiu

Adaugat in urma cu 3501 zile, 28 Iun. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

Alte Evenimente din Satu Mare
concert compact la satu mare

Concert Compact la Satu Mare

Satu-Mare, Satu Mare. Marţi 18 Februarie 2020
concert directia 5 povestea noastra

Concert Directia 5 - Povestea Noastra

Satu-Mare, Satu Mare. Luni 3 Februarie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .