poze radacina fricii i eliberarea din frica

Rădăcina Fricii și Eliberarea din Frică

Satu-Mare , Satu Mare. Miercuri 25 Iulie 2018 18:00 - Miercuri 25 Iulie 2018
Hotel Aramia, Str. Wolfenbutel, nr. 9

Categorii: Conferinte si Seminarii , Festivaluri , Targuri

Rădăcina Fricii şi Eliberarea din Frică

În clipele de frică, apare înghețul. Omul este înghețat și pare că nimic nu mai funcționează. Însă, oare, ce este frica? De unde provine? Care este sfârșitul fricii? Întrebări ce dăinuiesc de mii de ani, care, dincolo de răspunsurile ce au călătorit prin timp, par că rămân întotdeauna urmate doar de mister.

Frica este un aspect tare generos. Și un subiect deosebit de abordat în cercetările interioare. Însă, dincolo de formele de frică și de modalitățile ignorante de astupare a fricii, rămâne o întrebare tranșantă: cine este cel care întreține frica? Pentru a exista, frica trebuie întreținută. De ce oare ne preocupă atât de mult frica, dar nicicând nu vrem să îl observăm pe cel care întreține frica?

Pentru că este periculos. Nimic nu este mai periculos decât aproprierea de rădăcina fricii. Pentru cine este periculos? Evident, pentru “eu“. Acest eu este actorul principal în jocul iluziei. Frica – nu instinctul de supraviețuire – apare odată cu formarea eului. De multe ori, se încearcă eliminarea fricii, dar, în același timp, se urmărește și păstrarea poveștii personale. Însă, chiar povestea întreține frica.

Până la urmă, orice tentativă de a evita sau de a astupa frică, nu face altceva decât să împuternicească frica. Într-un final, este necesar să se stea față în față cu frica. A privi frica, fără intenția de a evada din ea. Apropierea de frică. În clipa în care este privită în mod complet, fără privitor, fără interferența timpului, frica își dezvăluie adevăratul chip. Și, poate că grația în călătoria vieții este chiar cufundarea în Necunoscut. Întoarcerea la Unul. Același. Infinit.

Informaţii organizatorice:
Data: miercuri, 25 iulie 2018
Ora de desfăşurare: 18:00 – 20:00
Locaţia: Hotel Aramia, Str. Wolfenbutel, nr. 9
Îndrumător: Cătălin Manea
Contribuţie sugerată: 35 Lei

Mai multe detalii: http://catalin-manea.com/spiritualitate-satu-mare-radacina-fricii/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 213

Eveniment postat de organizator

sandra ofra

Adaugat in urma cu 727 zile, 17 Iul. 2018

Adaugat de Sandra14427

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

  • Ai ceva de zis?

    .