poze noaptea alba a muzeelor

Noaptea albă a muzeelor

Satu-Mare , Satu Mare. Sâmbătă 17 Mai 2014 18:00

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Muzica si Concerte

...va fi marcată şi la Satu Mare

După cum şi-a obişnuit publicul în ultimii ani, Muzeului Judeţean Satu Mare, în colaborare cu instituţii publice şi organizaţii din sfera societăţii civile, pregăteşte o adevărată sărbătoare, oferită sătmărenilor în cadrul unuia dintre cele mai speciale evenimente ale sale „Noaptea Albă a Muzeelor”. Acţiunile din acest an, desfăşurate în mai multe locaţii muzeale din judeţ, vor avea loc sămbătă, 17 mai.
La sediul Muzeului, de pe Bulevardul Vasile Lucaciu nr. 21, alături de posibilitatea de a admira expoziţiile, va fi organizat un amplu program în colaborare cu Palatul Copiilor. Astfel, trupa condusă de profesorul Sorin Berindei va încânta publicul cu un spectacol de muzică uşoară şi folk (cu începere de la orele 18.00 şi 20.00). Atmosfera unei seri în satul tradiţional sătmărean va fi recreată printr-o „Şezătoare codrenească” (orele 19.00 şi 21.00), prezentatată de elevii profesorului Sever Nicu Miclăuş.
Una dintre surprizele acestui an va fi „Seara evreiască de la Muzeul de Artă” acţiune menită a recrea atmosfera Sătmarului de odinioară prin aducerea în prim plan a uneia dintre comunităţile ce ocupa o pondere majoră în rândul populaţiei oraşului şi a avut, totodată, o consistentă contribuţie la progresul acestuia. Organizat împreună cu Comunitatea Evreilor Satu Mare, Asociaţia „Rovenio” – Trupa „Arttis”, Teatrul de Nord, Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” şi Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi”, evenimentul va cuprinde mai multe elemente surpriză.
La Muzeul din Carei va fi creată atmosfera unei „Seri istorice” prin costume şi dansuri de epocă, iar în cadrul epoziţiei „Expo Africa”, tobele lui Cserey Csaba vor reda ritmurile misterioase ce se aud la lăsatul serii în savana de pe continentul negru. Publicul este asteptat şi la acţiunile organizate la Muzeul Orăşenesc Tăşnad şi la Muzeul din Andrid.

Comenteaza pe Facebook
olimpia

Adaugat in urma cu 2011 zile, 14 Mai. 2014

Adaugat de pia792001

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 189

Alte Evenimente din Satu Mare
taxi primii 20 de ani

Taxi: Primii 20 de ani

Satu-Mare, Satu Mare. Miercuri 4 Decembrie 2019
concert compact la satu mare

Concert Compact la Satu Mare

Satu-Mare, Satu Mare. Marţi 18 Februarie 2020
fuego ninge cu flori de lumina casa de cultura a sindicatelor

Fuego - Ninge cu flori de lumină, Casa de Cultură a Sindicatelor

Satu-Mare, Satu Mare. Vineri 6 Decembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .