poze festivalul fanfarelor va inviora toata vara atmosfera parcului central

Festivalul Fanfarelor va inviora toata vara atmosfera parcului central

Satu-Mare , Satu Mare. Vineri 9 Iulie 2010 18:00

Categorii: Festivaluri

Festivalul Fanfarelor, prima editie

O initiativa interesanta a Primariei si Consiliului Judetean Satu Mare a adus sambata spre orele serii, in parcul din Piata Libertatii, o atmosfera boema venita parca din alte timpuri. A rasunat puternic in imprejurimi ritmul muzicii specifice fanfarelor, numita generic “muzica de promenada”, anume facuta pentru parcurile si gradinile publice. Aceste melodii vor rasuna in fiecare sambata, toata vara.

Festivalul Fanfarelor, prima editie, aduce in fata satmarenilor formatiile din Petresti, Beltiug, Foieni, Camin, Ardud, fanfara Palatului Copiilor din Satu Mare, cele mai multe spectacole urmand a fi sustinute de formatii combinate. Programul intins pe doua ore – intre orele 18 si 20 – va fi dirijat de profesorul Mircea Cacu, cel care i-a instruit pe multi din tinerii angrenati in aceasta activitate muzicala.
Sambata concertul fanfarelor reunite din Petresti si Beltiug a cazut la concurenta cu meciul de fotbal Germania-Argentina, asa ca audienta a fost relativ redusa la inceput. Cum germanii au rezolvat repede si concludent conturile, lumea s-a adunat in numar tot mai mare pe platoul din fata statuii lui Vasile Lucaciu si a parut placut impresionata de spectacol. Au trecut prin zona si doua cupluri proaspat casatorite, au fost multi copii care dansau si unii s-au apropiat curiosi de fanfara, iar din peisaj nu au lipsit nici cersetorii. Orasul nostru chiar are de toate.
Au fost prezenti la primul spectacol primarul Iuliu Ilyes si vicepresedintele CJ Adrian Stef, dar si cunoscutul percutionist Cserey Csaba, cu sfaturi pentru discipolii sai din formatie. Festivalul acesta ilustreaza potentialul unor locuri publice (ce-ar fi ca Filarmonica sa ocupe platoul la concertul ei estival din august?) si faptul ca oamenii stiu sa aprecieze acest gen de oferte culturale. Muzica a fost buna, s-a cantat si samba, si ceardas, si multe altele. Vuvuzele n-au fost in fanfara… si speram sa nici nu fie vreodata.

www.informatia-zilei.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 941
Cuvinte cheie: Satu Mare
pop rodica

Adaugat in urma cu 5038 zile, 04 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

Alte Evenimente din Satu Mare
zilele ora ului satu mare 2024

Zilele orașului Satu Mare 2024

Satu-Mare, Satu Mare. 24 Mai 2024 - 26 Mai 2024
samfest jazz wine

Samfest Jazz&Wine

Satu-Mare, Satu Mare. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .