poze concert gothic order la satu mare

Concert GOTHIC + ORDER la Satu Mare

Satu-Mare , Satu Mare. Vineri 25 Martie 2016 21:00

Categorii: Muzica si Concerte

GOTHIC, care ajunge pentru a 2-a oara la Satu Mare, dupa un extraordinar Samfest in 2012, este una dintre trupele de referinta pentru muzica metal din Romania.


Deja activand de peste 20 de ani, trupa a prestat in peste 500 de concerte atat in tara cat si in strainatate, avand peste 100 de aparitii difuzate in emisiuni de specialitate pe posturile nationale de radio si televiziune, cat si articole si interviuri aparute in cele mai mari publicatii din Romania si strainatate.
Trupa s-a facut remarcata inca de la inceputuri, fiind multi-premiata la majoritatea festivalurilor rock din tara, premiile culminand cu un loc 1 la emisiunea lui Petre Magdin `Intalnirea de la miezul noptii` de la TVR, fapt care propulseaza trupa in careul de asi al metalului autohton.

Albumul de debut `Touch of eternity` (1998 Bestial Rec) a fost unul dintre cele mai bine vandute albume de metal din Romania in anii 90, piese ca Anguish, Regrets si Memorial Winter devenind adevarate hituri, cantate in cor de catre fani la concertele trupei. Celebra publicatie germana `Metal Hammer` a acordat nota 9 (din 10) acestui album.
Liderul formatiei, Petrut Alin a mutat trupa in Belgia in perioada 2000-2004, reusind performanta de a scoate albumul `In Blood We Trust` (sub titulatura Innerfire) in 2004 la casa de discuri belgiana Painkiller Records, cotat pozitiv in recenzii din vestul Europei, cat si de a presta cu succes pe scenele belgiene.

Revenit in Romania in 2005, Petrut Alin, alaturi de `Taly`Csaba Talpai, refac trupa Gothic. Dupa mai multe schimbari de componenta si nenumarate concerte in Romania si alte tari, precum Belgia, Germania, Franta, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, trupa finalizeaza un nou album de
studio, `Expect the worst`, produs Sol Faur si Huppogrammos (Dordeduh, Negura Bunget) la studioul lor `Consonance`din Timisoara.

Anul 2012 mai scrie un capitol important din istoria trupei, Gothic castigand concursul WACKEN METAL BATTLE, competitie nationala, concertand cu succes la Wacken Open Air. Urmeaza ani cu o activitate live extrem de intensa, trupa pregatind in sfarsit un nou album, care va
aparea anul acesta, din care puteti urmari single-ul `Demons`, lansat pe youtube.

Muzica trupei este o combinatie reusita de metal melodic cu elemente de black, gothic, new sau chiar heavy metal, cu excelente riffuri si solouri de chitara. Riffurile sacadate acordate jos sunt folosite cel mai des pentru a da greutate muzicii. Exista doua tipuri de voce : una growl - death metal si o a doua voce melodioasa. Soundul este in general orientat pe executia chitaristica de mare clasa, care manifesta adevarata putere a trupei Gothic.

Gothic is :
Alin Petrut - guitar, vocals
Taly - bass
Vlad Golgotiu - drums
George Lazar - vocals

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 713
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Satu Mare
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2932 zile, 09 Mar. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Satu Mare
targul de paste satu mare 2024

Targul de Paste Satu Mare 2024

Satu-Mare, Satu Mare. 21 Mar 2024 - 1 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .