poze concert in aer liber al filarmonicii dinu lipatti in piata 25 octombrie

Concert in aer liber al Filarmonicii “Dinu Lipatti”, in Piata 25 Octombrie

Satu-Mare , Satu Mare. Joi 12 August 2010 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

o buna prezentare muzicii clasice de calitate

Iubitorii de muzica buna din Satu Mare au ocazia joi, 12 august 2010, sa asiste la o premiera locala. Filarmonica “Dinu Lipatti” ofera incepand cu ora 20.00 un concert in aer liber, organizat in colaborare cu autoritatile locale, intitulat “O seara romantica”. Dirijorul german Franz Lamprecht, directorul muzical al Filarmonicii, om cu experienta vasta in asemenea evenimente, a ales locatia din Piata 25 Octombrie, urmand ca orchestra sa fie instalata pe platoul si treptele Casei de Cultura a Sindicatelor. A fost preferata aceasta locatie pentru ratiuni de acustica si pentru a permite cat mai multor satmareni sa asiste la spectacol, piata fiind un loc traditional pentru concerte de mare amploare.
Filarmonica are in palmares mai multe concerte in aer liber sustinute in Germania, la castelul Schloss-Benrath, unde in mod regulat are peste 10.000 de auditori. Programul serii, avandu-l ca solist pe tenorul clujean Adorjan Pataki, va fi prezentat in turneul european ce va avea loc in a doua jumatate a lunii august si va purta orchestra inclusiv la selectul castel mai sus pomenit.
Iata ce veti putea asculta in cadrul acestui concert: Uvertura “Zampa” de Herold, aria “La donna é mobile” din opera “Rigoletto” de Verdi, Poloneza in Mi bemol major de Dvorak, “Cantecul lui Solveig” din Suita “Peer Gynt” de Grieg, aria “Addio, fiorito asil” din opera “Madame Butterfly” de Puccini, Vals din opera “Faust” de Gounod, Barcarola din opera “Povestirile lui Hoffmann” de Offenbach, aria “Donna, non vidi mai” din opera “Manon Lescaut” de Puccini, “The Stars and Stripes Forever” de Sousa, Poloneza din opera “Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, aria “E lucevan le stelle” din opera “Tosca” de Puccini, Valsul op. 314 “Dunarea albastra” de Johann Strauss-fiul, aria “Che gelida manina” din opera “Boema” de Puccini, “Marea poarta a Kievului” din suita “Tablouri dintr-o expozitie” de Mussorgski. Acesta e doar programul anuntat. Nu sunt deloc excluse surprizele.
Prognoza meteo anunta vreme buna, asa ca sunt intrunite toate conditiile pentru un eveniment de neuitat, care sa faca o buna prezentare muzicii clasice de calitate in randul publicului larg. Povestea acestei seri o vom spune pe indelete in urmatorul numar al suplimentului “Informatia de Duminica”.

www.informatia-zilei.ro/new/2010/08/11/concert-in-aer-liber

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 734
Cuvinte cheie: Satu Mare
pop puiu

Adaugat in urma cu 3328 zile, 11 Aug. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

Alte Evenimente din Satu Mare
concert extraordinar holograf

Concert Extraordinar Holograf

Satu-Mare, Satu Mare. Vineri 8 Noiembrie 2019
florin piersic pur i simplu

Florin Piersic... Pur și simplu

Satu-Mare, Satu Mare. Miercuri 6 Noiembrie 2019
taxi primii 20 de ani

Taxi: Primii 20 de ani

Satu-Mare, Satu Mare. Miercuri 4 Decembrie 2019
stand up comedy dan badea amumor

Stand Up Comedy: Dan Badea - amUmor

Satu-Mare, Satu Mare. Miercuri 2 Octombrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .